Нови изглед војске САД: Кармини, минђуше и лакови за нокте

ВАШИНГТОН: Америчка војска промениће правила у вези с изгледом војника, па ће тако женама бити дозвољено да носе дугачке коњске репове, кратке фризуре, минђуше, кармине и лакове за нокте, у циљу стварања веће инклузије, преноси амерички ''Хил''.
v
Фото: Youtube Printscreen

Промене, за које се очекује да ће бити садржане у одлуци донетој између 25. и 26. фебуара, почивају на препорукама начињеним у децембру од стране разноликог савета војних лидера, од којих већину чине жене.

Једнакост, инклузија и различитост веома су важни за спремност војске, јер имамо војнике из различитих сфера живота. И ми морамо њих да заступамо тако да војна политика стога мора да промовише једнакост и инклузију, рекао је генерал Гери Брито.

Жене војници ће сада моћи да носе коњски реп уместо строге пунђе која је до сада била обавезна, а која може да доведе до губитка косе и других проблема коже главе, посебно међу Афроамериканкама, како се наводи.

Жене ће такође моћи да носе кратке фризуре које ће им пружити лакоћу кретања, а минимум дужине од 6,4 милиметра ће бити укинут.

Оне ће моћи да извлаче праменове, а моћи ће и да имају и различите варијанте фризуре у исто време, као што су плетенице увијене у пунђу.

Поред тога, жене војници ће сада смети да носе минђуше, што им је тренутно дозвољено само у службеној одећи и униформама, али не и на терену и у војним размештајима.

Још једна од промена је и да ће моћи да носе кармине и лакове за нокте у сведенијим бојама професионалног изгледа, додаје ''Хил''.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести