Њујорчани дочекали 2018. на ледених -12 Целзијусових степени

ЊУЈОРК: Њујорчани су 2018. годину дочекали на Тајмс скверу на ледених 12 Целзијусових степени испод нуле, уз традиционално спуштање блиставе кристалне кугле, конфете и величантвени ватромет, али је присутних ипак било мање него претходних година.
Doček 2018. u Njujorku Foto: AP Photo/Go Nakamura
Фото: AP Photo/Go Nakamura

Певачица Мараја Кери је, за разлику од пропалог наступа на прошлогодишњем дочеку у Њујорку када је имала техничких проблема са плејбеком, овога пута успешно наступила, а између две песме је тражила топао чај, преноси АП.

Прославу је увеличало традиционално спуштење кирсталне кугле "Вотерфорд", која је ове године имала 3,5 метра у пречнику и тежину од 5,385 килограма, а била је обложена са 2,688 троуглова који мењају боју попут калеидоскопа под јаким осветљењем.Безбедност је била појачана, при чему су гараже у околини Тајмс сквера биле затворене, док су детективи били стационирани у близини хотела радећи са безбедносним званичницима на спречавању евентуалних снајперских напада.

Хиљаде униформисаних полицајаца било је распоређено на улицама, а бетонски блокови и комунални камиони блокирали су приступ возила безбедној зони у којој су се окупили грађани, који су претходно морали да прођу кроз десетак контролних пунктова.Полиција је проценила да су мере обезбеђења прославе Нове године у Њујорку коштале 7,5 милиона долара.

Иначе, ова Новогодишња ноћ у Њујорку била је најхладнија од 1907. године, када је забележено 17 Целзијусових степени испод нуле.

EUR/RSD 118.3414
Најновије вести