Пиво најпродаваније пиће у Русији, вотка ни међу 50

Пиво је постало најпродаваније алкохолно пиће у 2020. години у највећим руским трговинским ланцима, док вино и вотка нису ушли ни међу 50 најпопуларнијих производа
rusija
Фото: freeimages.com

МОСКВА: Пиво је постало најпродаваније алкохолно пиће у 2020. години у највећим руским трговинским ланцима, док вино и вотка нису ушли ни међу 50 најпопуларнијих производа, преноси ТАС С према студији коју је спровела платформа „CheckScan“.

„Најпопуларнији алкохол међу Русима током 2020. године била су пива, која су се стално налазила међу Топ 10 најпродаванијих производа. У поређењу са пивом, вотка и вино практично нису били тражени“, резултат је истраживања „CheckScan“, преноси агенција.

ТАСС наводи да је „ CheckScan “проучио приближно 280.000 рачуна у највећим продавницама алкохолних пића „Krasnoe & Beloe“ и „Бристол“ током 2020. године у свим руским савезним окрузима

„Вотка никада није ушла у Топ 50 најпродаванијих пића, а вино је у Топ 100, "наводи се у овој студији, док су истовремено, међу најпопуларнијима често били безалкохолни производи.

У фебруару су цигарете биле најпродаваније у продаји „ Krasnoe & Beloe “, а у периоду август - децембар то су биле једнократне заштитне маске.

У "Бристолу" је пиво било лидер у продаји од јануара до јула, а од августа до децембра заштитне маске.

Аналитичари су у априлу прошле године забележили нагли раст просечног рачуна у овим објектима због закључавања проузрокованог пандемијом  Ковид 19 и тај раст се наставио током године.

„Просечни рачун у највећим трговинским ланцима алкохолних производа растао је током прошле године, у поређењу са почетком године, просечни рачун је порастао готово двоструко“, показало је ово истраживање.

„CheckScan“ је основан 2017. године и омогућава верификованим корисницима да складиште и организују информације о својој куповини роба и услуга скенирањем QР кода на касама, наводи агенција.

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести