ПОПЛАВА ИЗ ТОАЛЕТА ПРИЗЕМЉИЛА АВИОН Боинг слетео због запушеног WC-a

Боинг 777 америчке авио-компаније ''Јунајтед ерлајнс'' на лету из Франкфурта у Немачкој ка Сан Франциску морао је да се врати у Франкфурт након што се један од тоалета у авиону запушио.
avion
Фото: pixabay.com

Око два сата после полетања из Франкфурта у петак, Јунајтедов Боинг је морао да се врати на аеродром у том граду након што се тоалет запушио и почео да се излива по путноичкој кабини, пренео је данас ''Сан Франциско кроникл''.

Портпарол компаније рекао је да је инцидент повезан са ''проблемима у одржавању'' једног од тоалета у авиону. Путници су смештени у неколико хотела у Франкфурту и наредног дана су другим авионима одлетели до жељених дестинација.

Лист ''San Франциско кроникл'' наводи да је ово још један у низу инцидената у којима су учествовали авиони Јунајтеда, подсећајући да у четвртак авион на лету из Сан Франциска ка Паризу морао да принудно слети у Денвер због проблема са мотором. У још једном недавном инциденту је птица ударила у пилотски прозор па је авион на лету ка Денверу из Сан Франциска морао да се врати на аеродром недуго након полетања.

Прошле недеље је руководство Јунајтеда обавестило своје запослене да ће америчка Федерална администрација за авијацију (ФАА) појачано надгледати и контролисати компанију. ''Сан Франциско коникл'' пише и да је синдикат пилота Јунајтеда обелоданио поруку коју је наводно примио од руководства компаније, а у којој се од пилота тражи да почну да планирају добровољно неплаћено одсуство почев од маја месеца па све до јесени због кашњења у испоруци нових летелица. 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести