ПРИНЦЕЗА ДАЈАНА ЈЕ ОБОЖАВАЛА ЈЕДНО СРПСКО ЈЕЛО, БИО ЈОЈ ЈЕ ОМИЉЕНИ РУЧАК Ово је детаљна исхрана омиљене принцезе британске краљевске породице
Принцеза Дајана је своју линију одржавала избалансираном исхраном, а ево како су изгледали њени оброци.
Принцеза Дајана није крила своју борбу против булимије, која ју је током осамдесетих гурнула у нездрав образац понашања када је реч о храни.
Након што се дефинитивно растала од данашњег краља Чарлса 1992, четири године пре него што су се формално развели, јавност је имала прилику да види нову леди Ди - снажну, храбру, жену пуну самопоуздања.
То је пратио и здрав, одговоран приступ исхрани, открио је једном приликом њен некадашњи кувар Дарен Мегрејди.
- До тренутка кад сам ја дошао у Кенсингтонску палату, принцеза је већ победила булимију и причала о њој у нади да ће и други људи успети у томе. Вратила се на прави пут - објаснио је он својевремено за Хелоу.
- Сваког дана је ишла у теретану, изгледала је боље него икад. Променила се и почела да се храни здравије - открио је тада краљевски кувар, који је детаљно објаснио и како је изгледао дневни јеловник принцезе Дајане.
Доручак принцезе Дајане
Како је Сатурдеј Ивнинг Пост објавио 1989, леди Ди је дан увек започињала грејпфрутом, муслијем и кришком тоста. Међутим, с доласком Дарена Мегрејдија у њен живот, променио се и принцезин доручак, а он јој је често правио јело под називом Ег Сузет - печени кромпир напуњен спанаћем и пошираним јајетом, уз мало холандез соса.
Ручак принцезе Дајане
Када је реч о централном оброку у току дана, он је био разноврстан, али су принцезино омиљено јело биле су пуњене паприке.
Вечера принцезе Дајане
Када је једна установа из Јужноафричке Републике 1981. писала краљевској породици како би она поделила своја омиљена јела за потребе једне књиге, Дајанин секретар Оливер Еверет је одговорио да принцеза најрадије вечерала боршћ.
И Дарен Мегрејди открио је касније да месо, посебно црвено, није било у великој мери заступљено у њеном јеловнику.
- Принцеза никада није јела много црвеног меса. Није јела ни говедину, ни свињетину, а повремено би јела јагњетину кад има госте, али је углавном то била пилетина, риба или неке вегетаријанске опције - рекао је Дајанин кувар.
Што се тиче зачина, принцеза је замолила Дарена да не претерује кад спрема сос.
Омиљени дезерт принцезе Дајане
Иако се генерално хранила здраво и лагано, повремено је волела да се заслади домаћом посластицом коју јој је Мегрејди правио у кухињи Кенсингтонске палате. Њен омиљени слаткиш био је пудинг од хлеба и путера, а јела га је тек с времена на време, и то врло мале порције.
- И само кад су Вилијам и Хари били код куће. Никад то не би тражила кад је била сама - присетио се он.