Прва крава плаћена биткоинима у Црној Гори

ПОДГОРИЦА: У Црној Гори је продата прва крава која је плаћена биткоинима, објавио је црногорски портал Сељак.ме и навео да је крава, којој је због валуте којом је плаћена наденуто име Биткоинка, продата за око 0,03 биткоина што, како се наводи, износи око 1.350 евра.
Krava /pixabay

На сајту пољопривредне задруге Сељак.ме наводи се да је ово прво дигитално село које је у Црној Гори повезало купце и продавце пољопривредних производа и увело сензор тељења и паметну огрлицу сада отишло и корак даље и организовало купопродају краве и то помоћу биткоина.

Наводи се такође да ће се потенцијали биткоина тек испољити у блиској будућности и да је трансакција успешно реализована захваљујући агенту за криптовалуте, Новаку Свркоти.

Анђела Бојић која је купила Биткоинку рекла је за Сељак.ме да се разлози за овакав потез налазе у споју пољопривреде и модерних технологија.

"Као млада особа која је активно укључена у пољопривреду сматрам да будућност пољопривреде лежи у здравом споју пољопривреде и технологије“ рекла је она.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести