Ракун „натерао“ америчке војнике на повлачење

ВАШИНГТОН: Војска САД присутна је у бројним деловима света и до сада је била део неколико стотина операција, али чини се да ни једна војна операција није створила проблем војсци САД као што је учинио један ракун који је војнике натерао у бекство.
1
Фото: Screenshot

Наиме, амерички магазин Task & Purpose, намењен информисању јавности о активностима војске САД, објавио је видео који је врло брзо постао популаран на интернету, а у којем се још једном видело како наизлгед једноставан проблем може изазвати праву ноћну мору.

Видео приказује групу америчких војника који покушавају из оклопног борбеног возила Страјкер да извуку ни мање ни више него ракуна који се бежећи од војника сакрио управо у овом војном возилу.

Међутим, једноставна "војна операција" направила је америчким војницима велики проблем. С обзиром на природно агресивно понашање ракуна, војници су били спремни за све опције па се тако на снимку може видети како један од њих држи бејзбол палицу у случају потребе за "самоодбраном", преноси портал Кликс.ба.

Двојица најхрабријих војника ушла су у возило и покушала да ухвате ракуна како би га однеле на сигурну локацију. Агресивни ракун, међутим, није баш најбоље поднео њихов долазак па их је врло брзо натерао у бекство, што су многи на друштвеним мрежама у шаљивом тону протумачили као прави пример "контраофанзиве".

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести