Ријека: Коверта са 7.000 евра враћена власнику

РИЈЕКА: Ријечанка Јасна Врховац, једна од покретачица групе #помозимо - ријечка грађанска иницијатива, на Фејсбуку је открила да је пронашла коверту са значајном количином новца и замолила власника да јој се јави. 
evri, pixabay
Фото: pixabay.com

Рекла је да се у коверти налази папир и новчанице у кунама и еврима, па да ће власник знати шта пише на том папиру, као и о којој цифри новца се ради. Проблем је брзо решен и власник се јавио.

“На коверти је писало ‘Тата’, на папиру који је био у њој попис људи којима треба да врате новац (само имена, без презимена) и 7.000 евра и 200 куна. Син је оцу по пријатељу из Немачке послао новац да плати дугове и рачуне од банке, јер им је кућа требала бити продата због дугова”, преноси РТЛ објашњење Јасне Врховац. 

Њен пост је објавило више корисника, па је дошла и до жене пријатеља који је новац предао оцу. Власник је желео да остане анониман, а Ријечанка се захваљује свима који су помогли.

У знак захвалности, господин чији је новац Јасни је понудио 1.000 евра из коверте, међутим она је то одбила. Ипак, са човеком је договорила нешто друго.

"Господин који је изгубио новац је под великим стресом. Живи на Крку у кући у којој је један стан опремио као апартман, те га изнајмљује и од тога тренутно живи и прехрањује себе, супругу и кћер студенткињу", написала је ова Ријечанка на свом Фејсбук профилу.

Уместо новца, Јасна је прихватила понуду за бесплатно двонедељно љетовање на Крку - али не за себе.

''Сложили смо се да ће следеће године имати госте који не могу својој деци да приуште летовање и који никада нису видели море", рекла је Јасна Врховац.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести