САД: На аукцији бикини Урсуле Андрес из филма о Џејмсу Бонду

ЛОС АНЂЕЛЕС: Љубитељи Џемса Бонда можда ће морати да сачекају следећу годину за наредни 007 авантуристички филм, али они са дубоким џеповима следећег месеца могу се дочепати неких од најпознатијих предмета из претходних филмова.
Bikini u boji slonovače koju je Ursula Andres nosila u "Dr. No Foto:  Youtube/printscreen
Фото: Бикини у боји слоноваче коју је Урсула Андрес носила у "Др. Но Фото: Youtube/printscreen

Бикини у боји слоноваче коју је Урсула Андрес носила у "Др. Но", првом Бондовом филму, наћи ће се на аукцији у Лос Анђелесу, а процењена цена му је до 500.000 долара, саопштили су данас из акционарске куће "Профили у историји", пренео је Ројтерс.

Андрес, која је у филму из 1962. глумила Хани Рајдер која тражи предмете на плажи и била је прва Бондова девојка, сликана је како излази из океана у бикинију, држећи шкољку и док су јој корице за нож биле опасане о бокове.

"Он се сматра најпознатијим бикинијем на свету", рекао је Брајан Чејнс, шеф аквизиције у "Профилима у историји"."То је једна од најупечатљивијих сцена у целом Бонд серијалу", рекао је он.

Према његовим речима, помогла је бикинијима да постану мејнстрим и започео је цео феномен Бонд девојке.Андрес је прво продала бикини на лондонској аукцији 2001. године.

Остали предмети укључују пиџаму Роџера Мура са монограмом из филма "Живи и пусти друге да умру", која се процењује на између 10.000 и 15.000 америчких долара, затим сива јакна са потписом коју је носио зликовац Ернст Блофелд у филму "Дијаманти су вечни", која се процењује на између 20.000 и 30.0000 долара и смарагднии огртач Џејн Сејмур из филма "Живи и пусти друге да умру", процењене на између 60.000 и 80.000 долара.

Аукција ће бити одржана онлајн и у Лос Анђелесу 12. и 13. новембра.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести