Сан Дијего: Радник Старбакса добио 100.000 $ бакшиша

САН ДИЈЕГО: Радник "Старбакса" у Сан Дијегу (САД), који је одбио да услужи муштерију јер није носила заштитну маску, добио је, након што је видео снимак тог догађаја постављен на Фејсбук, готово 100.000 долара донираног "бакшиша".
l
Фото: Printscreen/Facebook

Ленин Гутјерес (24) одрађивао је своју смену у "Старбаксу" у Сан Дијегу у Калифорнији када је у локал ушла жена без маске, преноси телевизија Ен-Би-Си.

Гутјерес ју је питао да ли има маску за лице, али пре него што је стигао да јој покаже правила његове компаније, према којима се од купаца захтева да носе маске, жена га је напала, а затим и снимила.

Након што је незадовољна жена снимак поставила на друштвеним мрежама, дошло је до обрта који сигурно није очекивала.

Како преноси америчка телевизија, на Интернету је убрзо осванула страница "GoFundMe page for barista Lenin Gutierrez", на којој је постављен поменути снимак, а корисници замољени да донирају бакшиш за радника "Старбакса".

На тој страници, на којој је до данас прикупљено 98.700 долара, такође је наведено да ће 100 одсто новца бити дато Гутјересу, како би могао да оствари свој сан и постане професионални плесач.

I’ve received numerous messages asking for my side of the story. Since this seems to be the most popular thread I decided to post my personal experience here. Thank you all for the love and support.

Posted by Lenin Gutierrez on Среда, 24. јун 2020.

Незадовољна муштерија "Старбакса" видео снимак је поставила на свом Фејсбуку 22. јуна.

Ен-Би-Си телевизија додаје да је причала са женом, која је рекла да су јој, након што је поставила видео, добијала претње смрћу од непознатих људи.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести