Сан Марино најслабије посећена држава у Европи  

Иако се налази у самом срцу Европе, државу Сан Марино током године посети мало туриста. Готово је извесно да ће они који не живе на европском тлу Сан Марино помешати са мањим градовима у САД, или у Мексику или Аргентини.
s
Фото: pixabay.com

Ова земља има само једног копненог комшију - Италију, а њени крајолици су запањујући. Према писању америчког портала Инсајдер, Сан Марино је лепши чак и од Тоскане, али тренутно слови за најслабије посећену државу Европе.

Подаци Светске туристичке организације Уједињених нација показују да, иако је Сан Марино најнепосећенија држава Европе, да је препун бујних винограда и брда, лепог смештаја, романтичних ресторана и уских, вијугавих камених улица, пише Инсајдер а преноси сајт Б92.

Новинар овог портала провео је неколико дана у Сан Марину и написао је да је то једна од најмањих земаља на свету, да су од ове државе мањи само Монако и Ватикан. Овде живи 34.000 људи, а територију ове мале државе у потпуности окружује Италија, преноси Индекс. Историја демократије у овој земљи стара је више од 17 векова па је многи називају најстаријом континуираном демократијом на свету.

Сан Марино је, наставља, однедавно најслабије посећена земља у Европи, претекао тако Лихтенштајн, још једну микродржаву.

Будући да је у потпуности на Апенинском полуострву - и на њему заузима изузетно мали део - не чуди што је пејзаж Сан Марина исти као италијански, а посебно налик на онај у Тоскани. То значи да има раскошна брда, рустичне винограде, пољопривредно земљиште и окружење подобно за "рекламирање" на друштвеним мрежама, наводи Инсајдер.

Дворци као из бајке би требало да буду довољно добар мотив потенцијалним туристима.

"Ако већ пејзажи који одузимају дах нису довољно добар разлог да се неко упути у Сан Марино, онда би то свакако требало да буду изузетно добро очувани вишевековни замкови, где постоје одлични ресторани (који пре свега нуде врхунску тестенину и дивна вина), а ту је могуће одсести на краћи рок, али чак и живети ако имате довољно средстава да то себи приуштите", наводи се у тексту Инсајдера.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести