Спајс џет суспендовао два пилота јер су пили кафу у кокпиту

ЊУ ДЕЛХИ: Индијска нискотарифна авио-компанија "Спајс џет" суспендовала је двојицу својих пилота након што су наводно пили кафу и јели пециво у кокпиту, што је могло да доведе до инцидента да је напитак био просут.
avion, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Снимак који приказује непокривену шољу са логом авио-компаније постављеном опасно близу контролних полуга унутар кокпита изазвао је негодовање међу запосленима у том сектору у Индији и на друштвеним мрежама.

Пилоти, чија лица нису приказана на слици, такође су држали гуџије – слатко пржено пециво - које се обично једе током хиндуистичког фестивала Холи који је одржан 8. марта.

Портпарол "Спајс џета" рекао је данас за Си-Ен-Ен да су оба пилота суспендована док се чека истрага о то случају.

Портпарол је истакао да компанија има строгу политику у вези са конзумирањем хране у пилотској кабини, као и да ће по завршетку истраге бити предузете одговарајуćе дисциплинске мере.

Испод те конзоле налазе се електричне жице које су од виталног значаја за контролу авиона, а просипање топлих напитака по цевима може довести до прегревања техничке опреме или гашења система, саопштила је за Си-Ен-Ен индијска Генерална дирекција за цивилно ваздухопловство (ДГЦА).

Аутопилот авиона "Спајс џета" покварио се прошлог маја и изазвао озбиљне турбуленције које су довеле до вишеструких повреда путника у авиону, а прошле године у авионима те компаније забележено је најмање осам кварова.

       

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести