Срушен хотел Трамп Плаза са 3.000 штапина динамита (Видео)

АТЛАНТИК СИТИ: Под насловом "Завршена Трампова ера у Атлантик Ситију са 3.000 штапина динамита", дневни лист Њујорк тајмс јавља да је данас срушен некадашњи хотел и коцкарница "Трамп Плаза" у том граду.
e
Фото: Youtube Printscreen

Хотел Плаза отворен 1984. године, који је изградио бивши амерички председник Доналд Трамп, имао је 39 спратова и својевремено је био симбол Атлантик Ситија.

Затворен је 2014. године након што је банкротирао, а зграда је последњих година толико пропала да су почели да отпадају делови фасаде са ње.

Бројне америчке телевизијске станице су уживо преносиле рушење овог здања, које је у 9:08 часова сравњено са земљом и претворено у гомилу шута и дима.

Њујорк Тајмс наводи да су посматрачи на улици и они који су из аутомобила желели да уживо гледају рушење морали да плате 10 долара.

Земљиште на којем се налазио хотел купио је инвеститор Карл Ихан.

Њујоршки лист додаје да ово није била ни највећа ни најбоља имплозија икада изведена детонирањем 3.000 штапића динамита.

Напомиње такође да је до рушења дошло после мање од месец дана од када је бивши власник хотела и бивши амерички председник Доналд Трамп напустио Белу кућу након изгубљене трке за реизбор на функцију председника.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести