Брзо и ефикасно мршављење после празника

Празнична трпеза донела је извесно благостање али и масне наслаге које би ваљало скинути. Будући да се сигурно јело прекомерно треба се полако вратити у колосек.
trpeza / foto Nikola Stojanovic / Dnevnik
Фото: Дневник (Никола Стојановић)

На интернету можете срести бројне дијете, важно је да будете опрезни и при избору исте посаветујте се са нутриционистом.

Према иксуству великог броја корисника, протеинска или како је још називају Аткинсонова дијета у најкраћем могућем року даје набоље резултате.

Овакав начин исхране омогућава веома брзо губљење вишка телесне тежине, односно масних наслага.Састоји се из три основне фазе:

У првој фази која траје две недеље треба смањити унос угљених хидрата, до максималних 20г у току дана. Важно је знати да  ова дијета не захтева и никако не препоручује изгладњивање. Конзумирањем намирница богатих протеином тело доводите у такозвано стање кетозе. Након што потрошите залихе угљених хидрата тело почиње да користи масти као извор енергије, што и јесте поента ове дијете.

Протеинске намирнице које треба да користите су: месо, jaja, риба, млеко и млечни производи (oграничен унос), соја и махунарке, орашасти плодови и семе

Протеинска дијета је начин исхране чија је основа храна богата протеинима, док се у исто време смањује (или сасвим укида) храна богата угљеним хидратима

У другој фази долази до губитка масних наслага. Унос угљених хидрата је и даље минималан до максималних 40г.

У трећој фази се угљени хидрати постепено уводе у режим исхране, али треба водити рачуна да буду природни. Можете да уведете воће, нпр. банане у себи садрже угљене хидрате док су веома богате протеинима. Унос угљених хидрата у овој фази ограничен је на 60г.

Након етапа у којој сте скинули нежељене наслаге треба да водите рачуна о исхрани да она буде организована и уједначена.Препоручено је да се током дијете али и након, бавите вама одговарајућим физичким активностима. 
Нежељени ефекти ове дијете уколико траје предуго су мрзовоља, умор и повећано присуство триглицерида у крви.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести