Холандија не препоручује ношење маски

АМСТЕРДАМ: Холандска влада саопштила је да неће препоручити грађанима да носе заштитне маске како би се успорило ширење корона вируса сматрајући да њихова ефикасност није доказана.
maska
Фото: pixabay.com

Уместо тога, влада ће тражити од грађана да боље поштују мере социјалне дистанце, пошто је број оболелих у порасту ове недеље, рекла је министарка здравља Тамара ван Арк.

Зато што из медицинске перспективе није доказана ефикасност маски, кабинет је одлучио да неће постојати обавеза ношења немедицинских маски, рекла је она после анализе извештаја Института за јавно здравље.

Ова одлука у супротности је са другим европским земљама које су увеле обавезу ношења маски у затвореном, па и у отвореном простору, преноси Ројтерс.

Шеф холандског Националног института за здравље рекао је да неке студије показују да маске помажу успоравању ширења вируса, али да та установа није убеђена да ће помоћи током актуелне епидемије у Холандији.

Он је рекао да би неправилно ношење маски уз непоштовање мера социјалне дистанце повећало ризик од преношења вируса.

Ja mislim i j…
29.07.2020 • 23:03
Pa, dobro?!? Ako kisa pada, "pametni", savetuju, sta ce ti kisobran, ionako ces pokisnuti, s'tim, sto nisu dodali, manje ces pokisnuti ako ga nosis. Koje su to nebuloze i ideje, od onih kod kojih je sloboda za neke stvari, malo previse data. Svako iole normalan, zna o cemu pricam. Ili, plivaj pored obale gde plivaju ajkule, ne brini, one ce te napasti ako udjes na njihovu teritoriju, a SVAKO pametan zna, da je njena teritorija voda, bilo plica ili dublja, i brzinom munje napada itd.......itd..... O cemu se ovde radi? Kakvi su to saveti, kada se zna da ljudi kada su uplaseni, poveruju i nastradaju. Niko ne bi trebalo da se u ovoj situaciji ponasa, kao da je to dobar recept, za farbanje kose, za koji jos, taj neko nije cuo, jer moze da se ostane bez kose, u ovom slucaju i bez zivota, na zalost! Svako neka otvori OCI,USI I RAZUM i neka se zastiti, koliko je to moguce, na pravi dostojanstven nacin, jer ne govore svi dobronamerno i ne daju svi savete dobronamerno!
EUR/RSD 117.5647
Најновије вести