Истраживање: Мајчино млеко не преноси ковид-19

РИМ: Мајчино млеко је сигурно и уколико је мајка заражена ковидом-19 вирус се дојењем неће пренети на бебу, показало је истраживање одељења за неонатологију Универзитета у Торину.
Dojenje Foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Дојење Фото: Дневник.рс/илустрација

Микробиолошке анализе су показале да се корона вирус не преноси са мајке на бебу, што је веома важно, каже професор Давид Лембо, који је руководио истраживањем.

Он је навео да се већ неколико година испитује антивирлано дејство мајчиног млека и додао да су сада откривене нове компоненте које могу новорођенче да штите од вирозних инфекција.

Из тога разлога, изузев у посебним случајевима, саветујемо мајкама да доје своје дете, јер је то један од важних извора здравља и јачања имунитета за бебу, каже Лембо.

Резулати истраживања су објављени у интернационалном научном часопису "Границе у педијатрији" и додатно потврђују препоруке Светске здравствене организације (ОМС) да чак и мајке које су заражене корона вирусом могу и треба да наставе са дојењем своје бебе, уз поштовање хигијенских мера заштите као што је ношење заштитне маске, прање руку, чишћење и дезинфекција површина и предмета које се користе.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести