Јужна Кореја одобрила тест који открива и грип и корону

СЕУЛ: Здравствене власти у Јужној Кореји одобриле су нови тест који је дизајниран за откривање и ковид-19 и сезонског грипа из истих узорака, што би помогло болницама како се пандемија протеже на сезону грипа.
korona virus, pixabay
Фото: pixabay

Нови тест који циља гене који су специфични и за ковид-19 и за сезонски грип, еволуирана је верзија ПЦР тестова који се користе за откривање корона вируса из узорака узетих из носа или грла. Лабораторије користе машине за појачавање генетичких материјала тако да се могу открити чак и мале количине вируса, преноси АП.

Болести је тешко разликовати по симптомима, па би постављање дијагнозе за оба за три до шест сати „било погодно за пацијенте, а такође би смањило терет медицинских радника“, високи званичник Министарства здравља Јун Таехо рекао је током брифинга о вирусима.

„Упркос напорима здравствених власти да пронађу контакте и зауставе пренос, такви напори су надмашени брзином ширења вируса“, рекао је Јун.

Корејска агенција за контролу и превенцију болести данас је пријавила 118 нових случајева ковид-19, од којих је већина у густо насељеном градском подручју Сеула. Укупан број националних случајева сада износи 26.925, укључујући 474 смртних случајева.

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести