РАНОРАНИОЦИ УСПЕШНИ ЉУДИ Ево 5 разлога ЗАШТО ТРЕБА УСТАЈАТИ "ПРЕ ПЕТЛОВА"

Не можемо продужити дан, али постоји начин да добијемо додатни сат - ако устанемо довољно рано.
a
Фото: Pixabay

Устајање у зору многима изгледа као најгора казна. Међутим, ово је једна од навика које имају успешни људи, а ево и зашто...

Уместо да подесите будилник тако да једва имате времена да се истуширате и обучете за посао и можда поједете брзи доручак "с ногу", устаните бар сат времена раније и имаћете мирно јутро и мало времена за себе.

Научна истраживања показују да ако јутро започнете у позитивном расположењу и активностима које вас „испуњавају“, та вибрација ће вам се одразити на цео дан, све док не одете на спавање, јер ако поново каснимо на посао или заглавимо у саобраћају, тако ћемо се осећати до краја дана.

Устајање тако рано није лако, али је могуће ако променимо време одласка на спавање. Такође, након неког времена рано устајање ће постати навика и буђење ће бити лакше.

5 разлога зашто је рано устајање одлична идеја

Фото: Pixabay

Квалитетнији сан

Људи који стекну навику да устају рано примећују да се осећају одморније и да имају више енергије за своје задатке током дана. Наравно, само под условом да довољно рано оду на спавање – али опет, ово је рутина коју свесно треба да уведемо у свој живот.

Квалитетан сан је кључан за физичко и ментално здравље, па је свакако добра идеја да померите време за спавање неколико сати раније.

Већа продуктивност

Продуктивни и проактивни људи су они који рано устају. Они међу нама који иду на спавање у планирано време, устају рано и одмах реализују план активности, раде на дисциплини и јачају снагу воље, а ове особине им помажу да успешно извршавају све пословне и породичне обавезе.

Фото: Pixabay

Увођење нових навика у живот није лако, али када видите како ће то позитивно утицати на ваш живот, схватићете да се итекако исплати.

Лаганији почетак дана

Након што се пробудимо, наш мозак остаје у магли најмање пола сата и треба му неко време да се „загреје“. Зато је рано буђење идеално за пријатан и нежан почетак дана.

Изаберите опуштајуће активности као што су медитација, јога, технике дисања, вођење дневника или лагана шетња. Тако ће ваш мозак имати времена да се пробуди и до 8 сати бићете потпуно спремни за нове радне изазове.

Имаћете времена за вежбање

Фото: Pixabay

Најбоља ствар коју можете да урадите је да вежбате одмах након устајања. Ако устанете на време, имаћете довољно времена за туширање, шминку, фризуру, облачење, опуштен доручак уз кафу – али и за вежбање. Вежбаћете сваки дан и осећаћете се енергичније и срећније.

Бољи фокус

Наш фокус није исти током дана и обично пада како дан одмиче. Можда ћете осетити да вам постаје теже да обављате задатке и да ћете почети да се осећате уморно.

Зато захтевније задатке није паметно остављати за други део дана, напротив, најбоље их је решавати ујутру, док смо још „свежи“.

(zdravlje.kurir.rs)

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести