СЗО: Европа се суочава с поклапањем епидемије и сезоне грипа

У Европи расте број оболелих од ковид-19 и болнице су све пуније, тако да власти европских земаља морају да раде на спречавању ширења епидемије уочи сезоне грипа, изјавио је Мајк Рајан

ЖЕНЕВА: У Европи расте број оболелих од ковид-19 и болнице су све пуније, тако да власти европских земаља морају да раде на спречавању ширења епидемије уочи сезоне грипа, изјавио је данас високи званичник Светске здравствене организације (СЗО) за ванредне ситуације Мајк Рајан.

"Европа мора много тога да уради како би стабилизовала ситуацију и ставила под контролу ширење" корона вируса, јер смо сведоци забрињавајућег ширења болести, рекао је Рајан на конференцији за медије у Женеви.

И Марија ван Керхове, званичница СЗО задужена са ковид-19, упозорила је на опасност да се поклопе епидемија корона вируса и сезона грипа.

Она је рекла да су ранији пријем и болницу и употреба стероида дексаметазона спасили многе животе и додала да је циљ превентивним мерама треба избећи строге рестриктивне мере какве су биле уведене на почетку епидемије.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести