СЛ група Војводина: Слога – ТСЦ 1:1 (0:0)

Јесењи део трке, фудбалери Слоге, окончали су без победе на домаћем терену. Упркос великој жељи и борбености, нису успели да савладају чврсту екипу из Бачке Тополе

ТЕМЕРИН: Стадион Слоге, гледалаца: 200, судија: Граовац (Рума), стрелци: Грујић (из пенала) у 84. за Слогу, Милић у 70. минуту за ТСЦ, жути картони: Милановић, Масалушић, Ивановић, Грујић (Слога), Радовић, Милић, Ресановић (ТСЦ), црвени картони: Грујић и резервни голман Зукић (Слога) у 90. минуту.

СЛОГА: Станивук 7, Вукаљевић 7 (Фехер - ), Стојисављевић 8, Ивановић 8, Папрић 7, Масалушић 7, Рајчевић 6 (Панић 6), Свитић 7, Милановић 6 (Савановић 6), Грујић 7, Караћ 7.

ТСЦ: Јоргић 7, Радовић 7, Милић 8 (Кременовић - ), Тодоровић 8, Кривокапић 7, Перовић 6 (Рахић 7), Ресановић 6, Борош 6, Шицар 7, Јованић 7, Недић 7.

Јесењи део трке, фудбалери Слоге, окончали су без победе на домаћем терену. Упркос великој жељи и борбености, нису успели да савладају чврсту екипу из Бачке Тополе, која је оставила добар утисак. До одласка на одмор, гости су били за нијансу опаснији, иако се углавном играло између казнених простора, а томе је допринела и расквашена подлога.

Две озбиљне шансе, прокоцкао је Ђорђија Милић, пошто је шутирао ван оквира гола у 10. и 21. минуту, после асистенција Драгана Шицара. Нападачу гостију, посрећио се трећи покушај. Слободан ударац је извео Дејан Ресановић, док је Милић ударцем главом проследио лопту у мрежу. Голман Раде Станивук је имао лопту на руци, али није успео да спречи да она пређе линију.

Темеринци су кренули на све или ништа и финишу изнудили пенал. Немања Грујић је улетео у казнени простор, на њега је стартовао Реасновић и оборио га на траву. Судија Граовац је био у непосредној близини у одмах показао на белу тачку. Грујић је преузео одговорност и надмудрио Немању Јоргића. Некадашњи голман Слоге је у 90. минуту, сјајном реакцијом, спречио Николу Свитића да режира преокрет.
До краја меча, било је нервозе, па су севнула и два црвена картона.

М. Менићанин

Братство - Железничар 4:0 (2:0)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион Братства, гледалаца 350, судија: Миклош (Суботица), стрелци: Бајић у 8. Грабеж у 10. (из пенала), Швељо у 84. Вуковић у 89. минуту. Жути картони: Вуковић (Братство), Руњајић, Јовановић, Симоновић (Железничар).

БРАТСТВО: Ићитовић -, Ивановић 8, Грабеж 9, Вуковић 8, Бајчев 8, Макар 8, Зељко 8, Бурсаћ 8 (Фабер), Ерак 8 (Владетић), Бајић 8, Швеољ 8 (Стошић).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Јевтић 5, Руњајић 5 (Савков), Текијашки 5, Спасковскси 5 (Целин), Јовановић 6, Стојчић 6, Шалипуровић 6, Симовић 6, Црномарковић 5, Ковачевић 5, Новаков 5 (Николајев).

Пригревчани су за опроштај својим навијачима приредили славље победивши панчевачки Железничар са 4:0. Победник је решен већ након 11 минута игре. Најпре је Бајић у 8. минуту мајстрално реаговао, искористио сјајно набачену лопту од Ерака и главом спровео у мрежу. Три минута касније Грабеж је из једанаестарцу повисио резултат.
У другом полувремену домаћи фудбалери су наставили с иницијативом, али су гости у 75. минуту преко Шалипуровића погодили стативу, а након тога домаћин је у 84. минуту  преко Швеље повисио на 3:0, да би за крај Вуковић извео праву мајсторио погодивши са преко 20 метара из слободног ударца горњи десни угао голмана Јевтића.

Ј. Бањац

Цемент - Раднички (З) 5:2 (0:1)

БЕОЧИН: Стадион Цемента, гледалаца 150, судија: И. Андрејић (Бела Црква), стрелци: Вујошевић у 54. Соковић у 63. Павловић у 66. Тепић у 88. (из пенала) и 90. за Цемент, Татић у 45. Крстинић у 57. минуту за Раднички. Жути картони: Пронек, Јанковић, Велимиров, Илић (Цемент), Богић, Стефановић (Раднички). Црвени картони: Вујошевић (Цемент), Грбић (Раднички).

ЦЕМЕНТ: Ромић 8, Велимиров 7, Пронек 8, Берић 7, Станков 7, Павловић 8, Илић 7, Јанковић 7, Јовановић 6, Тепић 7, Соковић 8, Миличковић 7 (Вујошевић 7).

РАДНИЧКИ: Стефановић 6, Грбић 6, Богдановић 6, Јефтић 5 (Руњевац), Татић 7, Богић 6, Крстинић 7, Чигоја 5, Н. Шаренац -, М. Шаренац 6, Јањанин 6, Станимировић 6.

Фудбалери Цемента на најлепши начин опростили су се од својих верних навијача у јесењој сезони. Младу и полетну екипу Цемента није збунило вођство гостију у два наврата, већ су додали гас до даске, а плод тога је и крајњи резултат. Гости су дошли у Беочин да се надигравају и плод тога је њихово вођство из добрих акција. Сам финиш припао је разиграном домаћину и серију лепих голова која су се ређала као на траци.
Од седам голова треба истаћи гол малдог Паловића, такође треба напоменути да је минутом ћутања одата пошта дугогодишем играчу и тренеру клуба Илију Пурићу који је  преминуо.

Б. Старчевић

Раднички (Ш) - Раднички (СМ) 1:2 (1:0)

ШИД: Градски стадион, гледалаца преко 100, судија: Рељић (Врбас), стрелци: Дмитровић у 2. за Раднички (Ш), а  Н. Симикић у 53. и Ђ. Симикић у 62. минуту за Раднички (СМ). Жути картони: Ђуркић, Вуковић, Родић, Плавански, Катанић (Раднички Ш.), Скорупан, Новаковић (Раднички СМ).

РАДНИЧКИ Ш:  Радаковић 6, Катанић 6, Аперлић 7, Родић 7, Пушкаш 6, Дмитровић 6, Грумић 6, Поважан 6, Вуковић 6, Авански 6, Ђуркић 6.

РАДНИЧКИ СМ: Петровић 7, Савиновић 7, Ђ. Симикић 8, Новаковић 7, Н. Симикић 7, Скорупан 7, Милојевић 7, Лукић 7, Ловрић 8, Нинковић 7, Савић 7 (Бојић).

Поразом од бољег, искуснијег и квалитетнијег тима имењака из Сремске Митровице, Шиђани су се неславно опростили од својих навијача у  јесењој сезони.Домаћа екипа је повела већ на самом почетку сусрета када је Поважан после продора с десне стране лепо упослио Милована Дмитровића, а овај из близине савладао голмана гостију Драгослава Петровића. И до краја првог дела сусрета Шиђани су били ангажованији и имали три изгледне прилике, али тотална неефикасност им се и овога пута обила у главу, па су тако и остали без толико потребних бодова.

И у наставку, Митровчани су ставили до знања да нису дошли да изгубе и после брзог продора с леве стране Небојша Симикић је изједначио резултат, а само десетак минута касније Ђорђе Симикић је изненадио одбрану Шиђана и донео тријумф својој екипи.
По свему судећи браћа Симикић су срушили Шиђане, чисто и без икаквих примедби. Видело се и неколико одличних удараца из даљине с  обе стране али без реализације. Гости су били далеко бољи и надмоћнији и њихова победа је могла бити и убедљивија против анемичне екипе домаћег Радничког.

М. Ћурчић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести