МЕКИКЕ СА КЕФИРОМ Ваздушасте и једноставне за припрему
Мекике са кефиром су мекане, ваздушасте и једноставне за припрему, савршен избор за почетак дана.
Састојци:
1 јаје
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
1 шоља кефира
2 – 2,5 шоље брашна
1 кашичица прашка за пециво
Припрема:
Мекике су омиљени српски специјалитет који нас увек подсећа на детињство и породична окупљања. Мекане, ваздушасте и благо хрскаве, мекике су савршене за доручак, ужину или вечеру. Овај рецепт троугласте мекике је једноставан за припрему и не захтева много састојака. Кефир у тесту даје посебну сочност и лагану киселкасту ноту, која их чини још укуснијим.
Умутите јаје са сољу и шећером. Додајте кефир и промешајте. Помешајте брашно са прашком за пециво. Додајте суве састојке у течне и замесите меко, глатко тесто. Развуците тесто на побрашњеној површини у правоугаоник, дебљине око 0,5 цм. Исеците тесто на троуглове. Пржите мекике у дубоком, загрејаном уљу док не порумене са обе стране (око 2-3 минута по страни). Вадите на папирни убрус да упију вишак масноће. Послужите топле, саме или са омиљеним намазом.
Ствар укуса Мондо.рс