КАД СЕ ПЕЧЕНИ ЦЕЛЕР И ОРАСИ СРЕТНУ У ЛОНЦУ: Здрава магија, и то како другачије него на кашику
21.06.2025.
15:55
15:58
Коментари (0)
Кремаст и укусан, потаж од ораха и целера је посно јело које крепи организам у трену, а пошто је толико неодољив, правићете га и мрсним данима.
Потребно је:
- 1 кг целера
- 100 г црног лука
- 100 г ораха
- 1 веза мајчине душице
- со, бели бибер, маслиново уље
- 4 кашике посне павлаке за кување.
Припрема
Целер пеците у рерни око два сата на 180 степени. Црни лук исецкајте на коцкице, па га продинстајте на маслиновом уљу. Додајте орахе, динстајте још који секунд, додајте целер и налијте литар воде. Кувајте око пола сата, па додајте зачине. Потаж изблендирајте штапним миксером, поспите сецканим орасима и украсите посном павлаком.