КРЕМАСТА СУПА ОД БАТАТА И ПИЛЕЋЕГ МЕСА Врхунско уживање "на кашику"
Батат својом благо слаткастом аромом даје супи богатство и пуноћу, док месо обезбеђује потребну дозу протеина и ситост.
Све је уједињено у кремасту структуру која греје и мами на још један залогај. Ова супа је одличан избор за породични ручак, али и за елегантан оброк, а крутоне од тост хлеба додају савршену, благу хрскавост. Ако желите богат и укусан оброк у танжиру, ово је сигуран погодак.
Састојци:
400 г батата
200 г карбанатка или пилећег филеа
1 главица црвеног лука
3 чена белог лука
2 кашике семенки тикве
3 кашичице Тузланске соли
2 кашике маслаца
2 кашике киселе павлаке (ZiM)
½ кашичице бибера
2 кашичице мешавине зачина „Тајна“
100 г тоста (Клас)
3 кашике маслиновог уља
Припрема:
Поврће исецкајте на коцкице и пропржите на уљу и маслацу. Посолите, побиберите и додајте мешавину зачина. Залијте бујоном или водом и кувајте. Пилеће месо исецкајте на комаде, зачините, пропржите, па скувајте. Тост исеците на коцкице и запеците у рерни. Семенке тикве пропржите на суво, па их исецкајте. Скувано поврће измешајте у блендеру, додајте скувано пилеће месо, па кратко провријте да се укуси сједине.
Послужите са киселом павлаком, семенкама тикве и комадима тоста.
Klix.ba