НАЈЛАКША БАНАНА ТОРТА ИКАДА Три банане, пудинг и 10 минута посла! Идеална за ужурбане тренутке
Укусни слојеви плазма кекса, пудинга, свежих банана и шлага праве торту која се топи у устима. Једноставна за прављење, брзо готова и без пећнице, ова торта је прави хит у свакој прилици.
Кад пожелите укусну посластицу која се брзо прави, а притом је кремаста и освежавајућа, ова торта са кексом и бананама биће право решење.
Без печења, са омиљеним састојцима које већ имате код куће, идеална је за топле дане или изненадне госте.
Састојци
- 300-400 г кекса
- 500 мл млека (за натапање кекса и пудинг)
- 1 паковање пудинга од ваниле (припрема се са млеком)
- 200 мл шлага (умуц́еног или слатке павлаке)
- 3-4 зреле банане
- (по жељи) мало шећера или меда за додатну слаткоћу
Припрема
Кекс благо натопите у млеко, само толико да омекша, али да не буде превише мокар. На дно калупа или посуде поређајте први слој кекса.
Припремите пудинг од ваниле према упутству са кесице, користећи млеко, и оставите га да се мало охлади, али не и потпуно стегне.
Преко кекса нанесите слој пудинга, па распоредите део умућеног шлага. Банане ољуштите и исецкајте на колутиће, па их равномерно распоредите преко шлага.
По жељи поновите слојеве: кекс натопљен млеком, пудинг, шлаг и банане, док не потрошите састојке. Завршни слој може бити шлаг и декорација по жељи, рендана чоколада, сецкани орашасти плодови или мало цимета.
Торту ставите у фрижидер на најмање 2-3 сата, како би се сви слојеви лепо сјединили и охладили.