Хаџиманов: Плоча као документ времена

БЕОГРАД: Лепо замишљено, лепо спроведено у дело, серија концерата која се нашла на грамофонској плочи као вредан документ времена, казао је Тањугу пијаниста Васил Хаџиманов на вечерашњој промоцији ЛП издања "Пијанисти - поп џез класици у клавир холу Арсена Дедића" у издању "Мултимедиа рецордс" у Установи културе Пароброд.
gramofon EPA Pawel Supernak.jpg
Фото: EPA (Pawel Supernak)

Осим Хаџиманова промоцији су присуствовати и остали музичари чија се дела налазе на плочи: Матија Дедић, Корнелије Ковач, Саша Локнер, Иван Алексијевић и Александар Седлар.

Хаџиманов је нагласио да је УК Пароброд кућа са којом је у више наврата лепо сарађивао. 

"Мој пијанистички трио је наступао у УК Пароброд јер је то један од ретких простора који има довољно квалитетан клавир да би се ту одржавали озбиљни концерти. Осим на џез фестивалима заједно са пијанистичким тријом нисам ни свирао у Београду осим у УК Пароброд."

Наш цењени џез пијаниста је истакао да ће на лето љубитељи џеза у Београду бити у прилици да чују "Трио свети" који осим Хажиманова чине бубњар Марко Ðорђевић и гитариста Бранко Тријић. 

"Почетком августа заказаћемо концерт у Београду. Биће неколико концерата и у региону. Важно је да нам Марко стигне из иностранства па ћемо це лако договорити када и где свирамо", рекао је Хаџиманов. 

Корнелије Бата Ковач је последњи дошао на промоцију али је одмах духовито прокоментарисао његову нумеру која се нашла на плочи.

"То ја зовем суперсонична комуникација. Често то проводим у дело са осталим музичарима иструменталистима који се скупе и слободно импровизују ситуационо. Ово је добра плоча, озбиљна плоча за све који воле добру музику", казао је Ковач.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести