overcast clouds
8°C
10.11.2025.
Нови Сад
eur
117.1905
usd
101.3145
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕНО ХРСКАВЕ, НЕОДОЉИВО МЕКЕ! Кифлице са орасима које враћају у детињство! Мирис који осваја чим отворите рерну

10.11.2025. 14:36 14:44
Пише:
Извор:
Крстарица/Дневник
да
Фото: freepik, ilustracija

Савршено укусне и хрскаве – ове кифлице са орасима се праве брзо, а једу још брже.

Боље него оне некад, какве су наше баке правиле.

Постоје посластице које нас враћају у детињство већ на први залогај, а мирис који се тада шири из рерне буди оне најлепше успомене. Такве су управо ове кифлице са орасима – једноставне, мирисне и неодољиво укусне. Праве се брзо, од свега неколико састојака, а резултат је посластица која се топи у устима и осваја сваког ко је проба.

Ово је посластица која се често налази на трпезама, а својим укусом и једноставношћу осваја сваког.

Састојци:

– 280 г брашна

– 100 г шећера

– 100 г млевених ораха

– 200 г маслаца

– 1 кесица ванилин шећера

– 100 г шећера у праху

Припрема:

Орахе, шећер, брашно и маслац помешајте тако да добијете глатко тесто. Нека маслац буде на собној температури.

Оставите тесто да одстоји у фрижидеру пола сата, а затим формирајте кифлице.

Ређајте кифлице у плех, на папир за печење.

Пеците их   на 180 степени у загрејаној рерни док не добију лепу, румену боју.

Када су кифлице печене, извадите их из рерне и оставите да одстоје пар минута, па их уваљајте у мешавину шећера у праху и ванилин шећера.

Ове мирисне кифлице са орасима су прави доказ да најједноставнији рецепти увек „крију“ најбољи укус. Хрскаве споља, мекане изнутра и обавијене мирисом ваниле, подсећају на дане када су се колачи правили с љубављу, без журбе.

Идеалне су уз јутарњу кафу, поподневни чај или као слатки залогај после ручка.

Пријатно!

(н1инфо.рс)

Извор:
Крстарица/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар