Васић и Беђик освојили бронзу на ЕП

РАЧИЦЕ: Српски веслачки двојац без кормилара у саставу Милош Васић и Ненад Беђик освојио је данас бронзану медаљу на Европском првенству за сениоре у чешким Рачицама.
veslanje Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Васић и Беђик остварили су време 6:27,68 и донео 10. медаљу Србији на првенствима Европе у двојцу без кормилара.

Нови европски прваци постали су Италијани Лодо и Вићино (6.22.58), освајачи олимпијске бронзе у четверцу без кормилара, док је сребро припало Французима Валентину и Теофилу Онфреју (6:25.96). 

"Пресрећни смо што смо после разних пехова у 2016. у овој сезони поново почели да освајамо медаље. После сребра на Светском купу у Београду стигли смо и до европске бронзе у Рачицама. Задовољни смо како смо извеслали финалну трку. Са великим мотивом и самопоуздањем настављамо да радимо још јаче с жељом да будемо још бољи" рекао је Васић, коме је ово треће европско бронзано одличје, друго у двојцу без кормилара са Беђиком (има и бронзу у цетверцу без кормилара из 2012).

Штрокеру двојца Ненаду Беђику бронза у Рачицама је четврта медаља на Европским првенствима. Пре ње освојио је бронзу (2012) и злато (2013) у двојцу са Николом Стојићем и већ поменуту бронзу у истом чамцу са Васићем (2015).

"Подигли смо ниво у односу на Светски куп у Београду, али смо сада имали много јачу конкуренцију. За виши пласман можда нам је недостајао бољи старт јер смо у првих 500 метара заостали за конкуренцијом више него што смо смели, а на овом сегменту ћемо порадити у наредном периоду. Све у свему презадовољни смо што смо се вратили на европско постоље после петог места прошле године у Бранденбургу", истакао је Беђик.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести