Лесандрић: Гарантујемо озбиљан рокенрол 10. јуна на Ташу

БЕОГРАД: Коначно имамо супер звук какав заслужује бенд са три соло гитаре који "разваљује", рекао је Танјугу Зоран Кики Лесандрић, који ће 10. јуна наступити са својим "Пилотима" у легендарном концертном простору београдског стадиона "Ташмајдан".
kiki lesendric, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Кикија смо затекли у неформалној атмосфери једног ресторана у центру Београда како телефоном уговара последње детаље око концерта до којег му је јако стало.

"Спремамо посебну расвету и озвучење какво досад никада нисмо имали на концертима. Имамо малу фрку пред концерт, јер на Ташмајдану нисмо наступали од 1987. године. Гарантујемо озбиљан рокенрол јер ће на сцени бити 10 озбиљних музичара који ће енергијом испунити Таш. Гледао сам прогнозу и све ће бити као у наслову једног од мојих старијих албума - Осмех летње ноћи", казао је Лесандрић.

Док уређује детаље око обезбеђења на преедстојећем концерту, лидер "Пилота" нам открива да ће публика на концерту имати прилике да чуије много балада.

"Знају сви да сам писао добре баладе и свираћемо их у новим аранжманима. Наша идеја је да свирамо озбиљан рокенрол на Ташмајдану, јер је то култно место у историји културе Београда", казао је Лесандрић.

Цењени поп композитор каже да су "Пилоти" избегли судбину неких великих бендова у некадашњој Југославији као што су "Бијело дигме" или "Рибља чорба" који су или нестали или опстају на старој слави.

"Још увек имам стваралачки набој да пишем добре рокенрол песме које су мени битне. На нашу велику радост и публика то прихвата. Од 2008. године написао сам и са бендом одсвирао и снимио три албума. У том периоду смо снимили и један живи албум да би пренели ту феноменалну атмосферу са наших концерта. Публику не занимају ни године, ни састав бенда, ни место, већ да ли ти можеш да им приуштиш одличну свирку и емотиван провод. То је све", казао је Лесандрић.

За њега није изненађење да на концертима "Пилота" има много клинаца који немају појма шта је значила и који бендови су чинили музичку сцену осамдесетрих година прошлог века.

"Клинци су препознали своју музику у овоме што радимо. Воле песме као што је - Те ноћи смо се потукли због ње или Како си лепа. Све то је доказ да је добар врокенрол увек у моди и да ти момци и девојске воле да дођу на добру свирку. Фрајери дођу због цура, а оне због фрајера и онда ту настане неко комешање које јако било и у осамдесетим годинама за рок концерте", казао је Лесандрић.

О компоновању песама за друге извођаче Лесандрић прича са дечацким осмехом и каже да ће ускоро направити значајан искорак у својој каријери.

"Имам један адут у рукаву по којем ће ме сви запамтити. На почетку сам сарадње са фантастичним италијанским певачем који има светску славу. Не могу да откривам његово име због агенције која организује процес настајања албума тог певача, али могу да кажем да је неприкосновени ауторитет у свету музике. Написао сам песму за његов нови албум", загонетан је Лесандрић.

Од млађих бендова који су тренутно активни на простору некадашње Југославије Лесандрић издваја "Дубиоза колектив"

"Њихови концерти су наша веза са реалношћу. Јако озбиљан бенд. Видео сан неки бенд из Далмације који праши панк...Добра је алтернативна словеначка сцена...Има и код нас клинаца којима су потребни бољи канали комуникације који како би стигли до публике" казао је Лесандрић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести