Милојевић: Играћемо као да је било 0:0 у Београду

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да ће његов тим у реваншу 1.кола квалификација за Лигу Европе против Флоријане играти као да нема предност из Београда 3:0.
ФК Црвена звезда/Вујадин Савић командовао Звездином одбраном
Фото: ФК Црвена звезда/Вујадин Савић командовао Звездином одбраном

"У Београду смо завршили прво, а сад нам следи друго полувреме. Флоријана је, видели смо, тврд ривал, да се не понављам и екипа која зна шта хоће, има све одлике добре европске екипе. Очекујемо и сутра исту утакмицу, али дошли смо да играмо као да је у првом мечу било 0:0", рекао је Милојевић на конференцији за медије на Малти.

Милојевић је прокоментарисао изостанак Мичела Доналда и Гелора Канге.

"Поштујем правила, постоје играчи који могу да оду из клуба и онај ко замени Доналда сигурно ће оправдати поверење. Канга се касније прикључио, још није спреман, уједно постао је и отац, па смо му изашли у сусрет да буде са супругом и ћерком у Паризу. Враћа се у петак".

Без обзира на стереотипну фразу о чудима која се дешавају у фудбалу гостовање Црвене звезде на Малти морао би да буде само пријатан излет.

- Имамо заиста добар резултат, одиграли смо у Београду озбиљно, такмичарски, личили смо на тим који зна шта хоће. Очекујем исти приступ и на Малти- поручио је спортски директор црвено- белих Митар Мркела.


Тедеско: Звезда је као Реал, Јувентус или Бока

Тренер малтешке Флоријане Италијан Ђовани Тедеско изјавио је да ће његов тим у реваншу против Црвене звезде играти на победу и покушати да поправи утисак после 0:3 у првом мечу.

"У Београду је одлучио црвени картон, а сутра ћемо дати све од себе да поправино утисак. Ући ћемо нападачки и покушати да победимо клуб тако велике историје", рекао је Тедеско на конференцији за медије.

Он је истакао да је из Београда носи сјајне утиске.

"Одушевљени смо што смо играли пред великим бројем навијача, сјајан амбијент, против клуба који је по величини у рангу Реала, Јувентуса или Боке Јуниорс", поручио је Тедеско.


Екипу ће предводити Ненад Милијаш.

- Спреман сам, а тренер одлучује да ли ћу бити стартер. Изостанак Доналда може да се одрази на екипу. Ипак, имамо доста играча који могу да га замене и одиграју на истом нивоу. То су нормалне ствари у прелазном року, у свим озбиљним клубовима се то дешава. Клуб живи од продаје играча, тако да сви они који су дошли имају шансу да играју ако Доналд оде. Ми не треба да размишљамо о томе, то је питање за управу, ми само треба да будемо спремни да се навикнемо на такве ситуације- објаснио је Милијаш.

Квалитет је на страни нашег тима.

-  Желимо да одиграмо добру утакмицу и да остваримо позитиван резултат, а то је победа.  Треба уважавати сваког противника. Квалитетнији смо, то треба да докажено још једном на терену. Прекиди на обе стране могу да одлуче победника. Морамо да уђемо озбиљно у меч јер не дај Боже да први примимо гол може све да се искомпликује - опрезан је Милијаш.

Добру форму показао је на премијери и Славољуб Срнић који се уписао и у листу стрелаца.

- Опуштања нема, желимо нови тријумф који би нам много значио на плану самопоуздања. Сигурно да ће одређени проблем представљати висока температура, али морамо да се навикнемо на такве услове. После дужег времена затресао сам мрежу, добро сам отворио сезону и надам се новим головима. Најважније је да побеђујемо, а  нећу се жалити и уколико бележим асистенције- казао је Срнић, за чије услуге је озбиљно заинтересовано неколико европских клубова.

Сусрет на Малти судиће Грк Јоргос Кизас а утакмица између Флоријане и Црвене звезде игра се у четвртак од 20.30 сати.

З. Рангелов

Бугарска је ближа

Још увек је неизвесно ко ће бити ривал Звезде у другом колу квалификација за ЛЕ. Бугарски Дунав Русе је поражен у првом мечу од Иртиша у Казахстану 1:0.

- Када завршимо посао на Малти размишљаћемо о наредном противнику. Искрено, не знамо пуно о вредностима могућих ривала у наредном колу,  можда би било боље да се сретнемо са Бугарима, барем је ближа дестинација- прокоментарисао је Милијаш.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести