Милојевић: Идемо на пут у непознато, спремни смо на шокове

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је данас да је екипа спремна за пут у непознато дуг више од 5.000 километара и дуел са казахстанским Иртишом у другом колу квалификација за Лигу Европе.
ФК Црвена звезда
Фото: ФК Црвена звезда

"Сви који путују су спремни, имам максимално поверење у играче и много фактора утицаће на стартних 11. Ко год буде у тиму уверен сам да ће оправдати поверење, нада ме мало брине физичка спрема. Сви причају о путу, није лако, али тако је и морамо да прихватимо. Не желимо да нам мисли оду са утакмице, спремамо се као да се игра у нашој временској зони, кад дођемо мало ћемо да одспавамо и на терен јер смо свесни да временска разлика изазива шокове у организму које не можете да контролишете", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Он је открио да Александар Пешић и Срђан Бабић не путују јер још нису спремни.

"Остаће у Београду да раде, док је рецимо Јовичић дошао у пуној кондицији, из сезоне, тако да је у конкуренцији".

Звездин тренер је похвалио странце Гелора Кангу, Ричмонда Боаћија, Џона Руиза и Абрахама Фримпонга, који су због проблема са визама били спремни и да путују три дана.

"То би била права одисеја редовним линијама да су кренули. Али, показали су се као прави професионалци, то је за сваку похвалу. Видим да су орни и радуеј ме што су схватили ситуацију", поручио је Милојевић.

Прва утакмица другог кола квалификација за Лигу Европе између Иртиша и Црвене звезде игра се сутра од 16 сати по српском времену у Павлодару.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести