Ђорђевић: Преговори о Фијату иду у позитивном правцу

БЕОГРАД: Данашња рунда преговора представника пословодства Фијата, Штрајкачког одбора и Владе Србије завршена је нешто пре 14 часова.
Fijat/Fonet
Фото: FoNet

Министар за рад Зоран Ђорђевић изјавио је данас да преговори о Фијату иду у позитивном правцу и да очекује да ће брзо бити завршени.

"Очекујем да ће преговори брзо бити завршени, пошто постоје назнаке и добра воља једине и друге стране и толико могу да вам кажем", рекао је Ђорђевић одговарајући на питања новинара у Влади Србије.

Ђорђевић је истакао да је договор да се због комплексности и осетљивости преговора не излази у јавност док се они не заврше.

Данашња рунда преговора представника пословодства Фијата, Штрајкачког одбора и Владе Србије завршена је нешто пре 14 часова.

Како је Танјугу речено у Влади Србије, договорено је да се дијалог настави, али и да нико од учесника, у овој фази разговора, не даје изјаве за медије.

Тројни дијалог незадовољних радника, представника компаније ФКА Крагујевац и премијерке Ане Брнабић почео је јуче.

Пословодство је јуче изразило спремност организовања посебне Комисије, у којој ће учестововати и представник штрајкачког одбора, а чији ће циљ бити да анализира све процесе рада у тој компанији, ради евентуалне оптимизације пословања и исправљања свих могућих недостатака. 

Ђорђевић са делегацијом кинеског Хестила

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је данас са делегацијом кинеске компаније "Хестил Србија", у чијем је саставу Железара Смедерево, о пословању те челичане. 

Ђорђевић је изразио задовољство због састанка на коме се упознао са радом Хестила и начином функционисања Железаре Смедерево. Представници кинеске компаније су информисали министра о свом пословању и позвали га да посети Железару.

Министар је нагласио да је изузетно задовољан начином на који Хестил функционише у Железари Смедерево, јер радници захваљујући инвестицији Хестила имају задовољавајућа примања и сигурну перспективу, наводи се у саопштењу Министарства. 

Такође, навео је министар, сама компанија постиже добре резултате у Железари Смедерево, што је гарант дугорочног пословања у Србији, какво Хестил и планира.Ђорђевић је прихватио је позив Хестила да посети Железару Смедерево и упозна се на лицу места са радом и напретком те челичане за пример.

У делегацији су били заменик директора Лианси Ванг, генерални саветник за људске ресурсе и правна питања, Наташа Тијанић, директор за радне односе, Александар Цхамиловић, и директорка за компензације и бенефите - људски ресурси и радни односи Јелена Драговић Требјешанин.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести