Буџетски корисници пажљиво троше

НОВИ БЕЧЕЈ: Полугодишњи извештај о приходима и расходима општине Нови Бечеј, нашао се пред члановима Општинског већа.
novi becej sednica.jpg
Фото: novibecej.rs

Председник општине Саша Максимовић, запазио је да нико од корисника општинског буџета није прекорачио половину пројектованих средстава за ову годину, а да је буyетски прилив нешто слабији од очекиваног.

"Ситуација је таква да морамо да се прилагодимо, јер колико пара имате, толико пара, наравно, и трошите, а не трошите преко тога, што је био случај у претходним периодима. Ми то сигурно тако нећемо радити", рекао је Максимовић.

Већници су се сагласили да Општина Нови Бечеј учествује у финансирању изградње монтажне куће у циљу реализације пројекта „Унапређење капацитета локалних сервиса услуге становања уз подршку у општини Нови Бечеј“, који се спроводи заједно са Домом за смештај душевно оболелих лица „Свети Василије Острошки - Чудотворац“ из Новог Бечеја. Реч је о европској тенденцији да се таквим лицима омогући да изађу из институције, да живе самостално и уклопе се у средину.

"Сарадња са Домом и Геронтолошким центром се добро показала, лица су се максимално укључила у живот насеља, никакве примедбе ни на један од пет пројеката које смо до сада спровели нисмо имали, никакве притужбе, ни са чије стране, тако да је јасно да је пројекат у потпуности заживео",  рекао је Максимовић, и додао да локална самоуправа учествује тако што ће обезбедити грађевинско земљиште за изградњу монтажне куће, коју финансира Европска унија, а пројекат даље спроводи Геронтолошки центар.

Грађани општине Нови Бечеј неће као ни ранијих година плаћати паркирање током Великогоспојинских дана. Гости ће, како се најављује, плаћати 500 динара по возилу. Објашњење је да се гостима не наплаћују улазнице за концерте, а ако једним возилом дође четворо или петоро, то је трошак од 100 динара по особи, и у локалној самоуправи сматрају да није превелики, поготово у односу на то шта гости Новог Бечеја добијају током ове манифестације.  

Д. Гурјанов

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести