Даница Цетковић о кундалини нумерологији: Магија бројева (наставак)

Прва учитељица кундалини јоге у Србији Београђанка Даница Цветковић приближава нам кундалини нумеорологију.
Danica Cvetkovic foto Dejan Cvetkovic
Фото: Даница Цветковић, фото: Дејан Цветковић

„Знање о бројевима није само тајна, то је суштина свих тајни. Бројеви су формула свих формула и правило свих правила, духовни фундамент нашег битисања. Према кундалини нумерологији ми имамо 10 тела, а једанаесто уједињење свих, а свако тело има свој број. Број душе је дан када сте се родили, он представља изазов и огледа се како ми видимо и прихватамо себе, нашу унутрашњу димензију. Затим број карме, који је месец вашег рођења, он представља оно што може да нас одваја од наше душе и такође представља изазов. Број дара (тј. талента) су последња два броја године вашег рођења и представљају нашу снагу, као и број судбине који представља збир свих цифара године вашег рођења. Број судбине указује на одређени ток животних околности и на крају, број пута је збир свих цифара вашег рођења. Број пута је изазов и говори нам на то шта треба да радимо да бисмо боље реализовали себе и шта ми највише желимо“, рекла је Даница Цветковић.

У овом броју следи наставак симболике о бројевима:

5 означава физичко тело. Овај број је на пола пута до 10 и сматра се бројем интеграције, регулације и трансформације. Постоји пет елемената (земља, вода, ваздух, ватра и етар). Људи имају пет прстију, пет чула и број 5 је број човека.

Физичко тело је наша тачка ослонца, помаже нам да живимо у овом свету и дозвољава нам да прођемо кроз све што нам је потребно. Ваше тело вам помаже и у раду са собом, оно је ваш најбољи пријатељ. Често се дешава да петице иду из крајности у крајност, или су претерано физички активне и у свему што раде претерују или су инертне и љењи. Реч баланс им је вечита загонетка.

Кључно питање за пето тело је – Да ли ја дозвољавам себи да користим своју снагу да бих помагао другима?

Изазов: петице или уопште не обраћају пажњу на своје физичко тело или претерано брину о њему. Често петице чим отворе очи прво ураде скенирање свог тела, где нешто болуцка, где шкрипи… Оне су најчешћи гости лекара и велики хипохондри. Када је петица у броју душе људима је тешко да помогну сами себи и чини им се да њихово тело има превише недостатака. Ниво енергије им је јако променљив, или су претерано активни или претерано пасивни.

Снага: када је број 5 на јакој позицији онда се има способност да обучавају друге и способност самопожртвовања. Петице имају снажно и веома лепо физичко тело и висок ниво енергије. Умеју да разговарају с децом и са свим људима на њиховом нивоу. Стоје чврсто на земљи. Добри су родитељи. Умеју добро да владају својом енергијом.

Проблем: за људе са петицама у својој кундалини нумерологији је нестални ниво енергије, па су веома корисне физичке вежбе и стална физичка активност.

6 представља ореол. Не морамо бити свеци да бисмо имали ореол. Имамо га сви, то је инструмент за примање суптилних вибрација спољашњег света. Шестица представља и нашу интуицију, наше треће око. Интуиција личи на пужеве рогове, пипке на којима се налазе очи, то су непогрешиви радари за сналажење. Када бисмо се ми у животу ослањали више на своју интуицију и чула много мање бисмо грешили.

Кључно питање - Дозвољавам ли себи да будем онај прави и целовити ја?

Изазов: када је број 6 на овој позицији онда је тешко да се држи реч, тешко се истраје у својим делима. Теже се долази до жељених резултата, јер недостаје постојаност и упорност. Страх од конфликата и одговорности. Често се заобилази истина.

Снага: ако је 6 број дара или судбине, онда се има активни штит. Ови људи имају снагу да им се молитве испуњавају и умеју да владају речима и држе своју реч. Концентрисани су и иду ка свом циљу. Људи их цене и поштују. Њихови снови се често обистињују.

Проблем: отарасити се потребе да се лаже. Најбољи начин да се ојача свој ореол је да се говори истина и само истина читавих 40 дана. Дозвољено је да се прећути или да заобиђе истина, али ни у ком случају не сме да се лаже. Будите искрени и отворени у вашој комуникацији са другима.

7 представља ауру која је наше енергетско поље. Наше енергетско поље може да се простире од нас од 1 до 2,5 метра. Сијање ауре нас чини човеком. Када сретнете неког човека са јаком ауром, обично желите да будете поред њега, јер такав човек има доброту, саосећајан је и има способност да вас уздигне. Људи који имају слабу ауру, лако плану, брзо се изнервирају и не признају могућност духовног раста.

Да би се заштитила аура носи се бела или светла одећа, док црна боја привлачи негативне енергије. Можда је то разлог да су зато лекари у белим униформама. Кундалини јога учитељи су увек у белом.

Кључно питање је - да ли ја дозвољавам себи да уздижем и себе самог и друге? Кључна фраза - Платформа за духовни развој.

Изазов: ако је 7 на слабој позицији - лоша аура, потпадање под туђе утицаје, човек нема своје мишљење, не може да га брани, лако се разболи, преосетљив је на негативне енергије.

Снага: уколико се седмица нађе на јаким позицијама ове особе су благородне, имају способност да уздигну себе и друге.

Проблем: како ојачати ауру? - Носити белу или светлу одећу, пити пуно воде и туширати се (детоксикација) и радити крију за јачање ауре.


Како израчунати своје бројеве

Кундалини јога, па самим тим и нумерологија сматра да ми имамо 10 тела а да је једанаесто уједињење свих. Зато се у кундалини нумерологији увек се сабирају све цифре док се не добије број не већи од 11 тако да су 10 и 11 једини двоцифрени бројеви који се не сабирају. Ево примера како се израчунава: дан рођења 5.06. 1977 године. Број душе је дан када сте се родили, број 5. Број карме је месец нашег рођења, број 6. Број нашег дара је сума два последња броја године нашег рођења, 7+7=14, 1+4=5. Број судбине је збир свих цифара године нашег рођења, 1+9+7+7=24, 2+4=6. Број пута је збир свих цифара нашег датума рођења , 5+6+1+9+7+7=35, 3+5=8.


8 овај број представља тело пране, то је наша енергија коју добијамо дисањем. Човек је смртно биће, има одређену дужину живота, одређену количину енергије и послова које треба да уради за одређени коначни временски период. Космички аспект љубави је у томе да је права љубав једнострана, безусловна и да не тражи ништа заузврат. То можемо рећи и о дисању, оно не тражи ништа од нас, а даје нам живот.

Кључно питање - Дозвољавам ли ја себи да будем неустрашив?

Изазов: за осмице је да често нису повезане са бесконачним пољем енергије и не постоји осећај заштићености. Обузимају их страхови и често се повлаче у самоћу. Осећају се остављени, немају енергије, љубави или времена да раде оно што желе.

Снага: када је бр 8 на овој позицији, онда праничко тело ради добро, пуно је енергије, људи су неустрашиви, пуни вере и осећају изобиље у свему. Могу да управљају својим умом. Имају способност да предају енергију другима, јер су повезани са бесконачним извором енергије. Често исцелитељи имају број 8 на јакој позицији.

Проблем: потреба за заштитом, страхови. Све осмице би требало да раде пранајаму (јога вежбе дисања). У суштини свака пранајама је одлична за њих, ако се ради редовно, тј. свакодневно.

9 представља наше суптилно тело у кундалини нумерологији. Кључна фраза за ово тело је бити мајстор (мастер) или мистификација. Кад је човек мајстор у ономе што ради, када савршено влада материјом (било којом), ту онда не постоји мистерија и не постоји никаква мистификација! Интересантно је да се наше девето тело налази баш испод наших стопала и ту се по речима старих кундалини јогина налази огроман енергетски балон који садржи све информације. У Индији постоји обичај да се при поклону дотакну стопала поштованих, цењењих и мудрих људи. Јогини сматрају да се на тај начин може добити од тих људи одређена инфомација или знања!

Изазов: уколико је 9 на слабом месту можете да се буде агресиван или несигуран због недостатка информација. Ови људи су склони да се превише фокусирају на детаље. Као резултат тога се њихова перспектива видно смањује. Може им се десити да не виде оно што сви други виде. Имају јаку жељу да науче како да јасно преносе своја знања.

Снага: људи којима се 9 налази на јакој позицији су засигурно мајстори у оном што раде. Ово су одлични саветници, јер виде више и дубље од осталих људи. Виде ширу слику свега. Они могу да размишљају и да делују тако да узимају у обзир и шта ће се десити у будућности као последица садашњих дејстава (као што добар шахиста може да предвиди много следећих корака). Деветке иматју лакши приступ Хроникама акаше - универзалном извору информација. Веома су суптилни и фини и могу лако разговарати са свима на њиховом нивоу, било који да је.

Проблем: недостатак информација или знања. Савет је увести себи обавезу, јер је она један од корака ка срећи.

10 овај број представља светлеће тело, оно које се налази поврх ауре. Ово тело нам даје храброст да делујемо без обзира на страх. Један од начина да ојачамо десето тело је да прихватимо обавезу. Наша коса управља овим телом. Људи који имају десетке у нумерологији би требало посебно да обрате пажњу на своју косу и најбоље је да је пусте да расте. Дуга коса даје нашем светлећем телу допунску енергију. Немојте шишкама покривати чело, посебно тачку између обрва, јер преко чела ваша хипофиза прима светлост.

Кључно питање за десето тело је – Да ли ја дозвољавам себи да се испоље моја храброст и креативност? Кључна фраза је – Све или ништа.

Изазов: када је десето тело небалансирано, онда су људи склони да сами ограничавају своје могућности и резултате, да су несигурни и плаше се неуспеха.

Снага: када је десето тело јако онда су особе креативне. Имају способност да делују не обазирући се на страх, могу да превазиђу сопствена очекивања и блистају краљевским сјајем.

Проблем: страх од одговорности. Сви ми имамо десето тело само људи који га имају у својој нумерологији треба да обрате више пажње на њега. Кључ је у балансу и  прихватању обавеза.

11 представља сва тела заједно. Кључна фраза је - краљевски, величанствен. Клучно питање је - Да ли ја себи дозвољавам да знам све и да будем све?

Изазов: ако вам је број 11 на слабој позицији ви треба да прорадите сва тела. Прво треба да пронађете најслабије место и одатле да кренете. Људи често мисле да ви имате одговоре на сва питања и да треба увек да изгледате савршено, мада ви тако не осећате. Често сте перфекционисти.

Снага: када је број 11 на јаком месту ви поседујете урођено дубоко познавање себе. Знате све своје и добре и лоше стране. Имате скоро натприродне способности да знате шта и како треба да радите у било којој ситуацији. Знате да када истински живите у садашњем тренутку све што вам је потребно ће само доћи.

Проблем: перфекционизам. Открити где су слаба места и онда балансирајте та тела. Боље упознајте себе.

Марина Јабланов Стојановић

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести