СЛС, 9. коло : Суботић погодио за три бода

У занимљивој утакмици, фудбалери Војводине успели да стигну до шесте првенствене победе. Додуше сва три бода уписали су после компликованог дуела са Мачвом, јер су се гости представили као сасвим добар ривал.
Nemanja Subotić postiže jedini pogodak  na utakmici u Novom Sadu Foto: J. Grlić
Фото: Немања Суботић постиже једини погодак  на утакмици у Новом Саду Фото: Ј. Грлић

Ипак, мајсторија капитена Душана Јованчића и реализација Немање Суботића у 63. минуту одлучили су питање победника. Важни и велики бодови остали су у Новом Саду, што је у овом тренутку садашњице црвено-белих од велике важности.

У првих 45 минута малобројни гледаоци могли су да прате доста занимљиву утакмицу али без голова. Мачва је покушала, као и пре нешто више од две недеље екипа Спартака, да високим пресингом поремети дефанзивни део тима Војводине. Гости су први запретили у 6. минуту веома добру прилику имао је Јеремић који је шутирао са десетак метара, али је лопта на путу ка мрежи погодила Саничанина и опасност је отклоњена. У тим тренуцима Мачва је била конкретнија, па и бољи ривал, али није успевала да створи још неку изгледнију шансу.

Прву велику прилику за Војводину видели смо у 16. минуту, када су комбиновали Којашевић и Аврамовски, уследио је шут новог центарфора Новцосађана ,  али је лопта замало прохујала поред десне стативе гола голмана Филиповића.

У 21. минут бележимо одличан ударац Немање Суботића са двадесетак метара, али је и овога пута лопта замало промашила циљ.

Играло се и даље ангажовано на обе стране, али правих прилика да се затресу мреже више није било.  

У наставку утакмице поново су прво запретили гости. У 52. минуту опасно је шутирао капитен Пејовић, али је његов ударац са двадесетак метара прохујао изнад пречке. Узвратила је Војводина у 58. минуту  када је веома добар новајлија Дамир Којашевић шутирао а голман Филиповић лопту одбио у корнер.

Уследио је тада тренутак одлуке. Кроз средину је сјајну лопту повукао Душан Јованчић, у срцу шеснаестерца видео Немању Суботића и послужио га као на тацни. За разлику од утакмице с Вождовцем, Суботић овог пута био прибран и послао лопту у мрежу.

Није се Мачва мирила с поразом, али су и Новосађани желели да новим голом ставе тачку на утакмицу. У 79. минуту Којашевић је одлично повео контру стигао на домак шабачког гола, шутирао, али је Филиповић био на месту. У 81. минуту најбољи стрелац Мачве Бојан Матић имао је прилику али је његов ударац клизећим стартом сјајно изблокирао Саничанин.

И три минута касније Матић је могао да уради нешто више, али је овога пута испред њега сјајно интервенисао Бразилац Алвеш.

У 85. минуту Матић је шутирао главом, али је Емил Роцков био будан и одличном интервенцијом неутралисао његов покушај. Коначно, у 89. минуту, после корнера са леве стране створила се велика гужва пред голом Војводине, неко од гостујућих играча успео је да упути ударац, али је лопта погодила пречку и одбила се у поље. Тиме је спуштена завеса на ову занимљиву и борбену утакмицу.

А. Предојевић

Војводина - Мачва 1:0 (0:0)
 

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1.000, судија: Шегрт (Београд). Стрелац: Суботић у 63. минуту. Жути картони: Алвеш и Вукасовић (Војводина), а Адамовић (Мачва).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лакићевић 7, Саничанин 7, Алвеш 7,5, Антић 7, Вукасовић 7, Јованчић 8, Суботић 7,5, Којашевић 7,5 (Месаревић), Аврамовски 7 (Парк 7), Михајловић 7 (И. Јовановић).

МАЧВА: Филиповић 7, Пејовић 7, Рајовић 6,5, Ивић 6,5 (Ђуришић), Лазаревић 7, Н. Јовановић 7, Гаврић 6,5, Обровац 6,5, Матић 7, Адамовић 6,5 (Арсенијевић 6,5), Јеремић 6,5 (Ј. Јовановић).


Поклон Шапчанима

Пред почетак утакмице између Војводине и Мачве, која је била први такмичарски сусрет ове две екипе после пуних 65 година, некадашњи асови Војводине Александар Ивош и Васа Пушибрк генералном секретару Шапчана Зорану Јовановићу уручили су монографију новосаског клуба “Првих сто”. Занимљиво је да је Ивош некада играо и за Мачву и за Војводину, док је Пушибрк тренутно председник секције ветерана Воше.  

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести