Мандић освојила сребро на Гран прију у Мароку

РАБАТ: Српска репрезентативка у теквондоу Милица Мандић освојила је сребрну медаљу на Гранд при турниру Г4 категорије у Мароку.
Milica Mandić, tekvondo Foto:Youtube/prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

Уједно, олимпијска и светска шампионка освојила је битна 24 поена за олимпијску листу у трци за Игре у Токију 2020. године.

Мандићева је на старту категорије +67 кг победила Немицу Шнајдер, затим је била боља од Британке Славин, која је савладала Ану Бајић на старт, да би у полуфиналу савладала на златан поен после 8:8 Кинескињу Зхенг, златну на Олимпијским играма у Рију. У финалу се срела са бившом светском шампионком Британком Бјанком Валден од које је изгубила 7:1.

Милици је ово први турнир после Светског првенства у Кореји где је освојила златну медаљу.

"Срећна сам због освајања медаље, поготово због победе у полуфиналу где сам радила са олимпијском првакињом из Рија. Били су тешки мечеви, али сам уз тактику Драгана Јовића успела да дођем до финала. Ово је за мене велики корак напред, јер сам после повреда успела да се вратим и да освојим медаљу, изјавила је Мандићева.

Првог такмичарског дана борили су се и Ана Бајић (+67кг), која је поражена на старту од Британке Славин и Драшко Јованов (+80кг) од којег је био бољи Британац Чо, сребрни са Светског првенства у Кореји ове године. 

Другог дана на татами излазе Вања Станковић, светска првакиња из Кореје и Тијана Богдановић, сребрна на ОИ у Рију, у категорији до 49 килограма, као и Дамир Фејзић и Иван Карајловић у категорији до 80 килограма. 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести