Шеснаестина финала купа: Партизан гостује Ртњу

Фудбалери Партизана данас ће у шеснаестини финала Купа у Бољевцима гостовати екипи Ртња. Црно-бели после паузе желе да уђу у нову серију победа, а идеална прилика за то је овај меч.
partizan, ilustracija
Фото: Илустрација

Нижеразредна екипа, која као мотив има само да остави добар утисак, не би требало да буде тежак залогај за црно - беле.

„Улазимо у ново такмичење, у којем имамо највише амбиције. Колико му се радујемо, јер бранимо трофеј, толико знамо и да је то задатак више јер већ играмо првенство и Европу. Освежили смо фудбалере који су били са нама ових недељу дана и желимо сигуран тријумф против Ртња“, рекао је тренер Мирослав Ђукић.

Он сматра да момци који нису учествовали у квалификацијама за Светско првенство могу да изнесу ову утакмицу.

„Срећом, не ради се о толико атрактивном противнику јер не знам како бисмо иначе одиграли. Важни играчи су нам имали обавезе са репрезентацијама и шансу ће добити играчи који су до сада имали мању минутажу. То је прилика за њих да се докажу и да привуку пажњу на себе. Дакле, ево прилике за неке нове момке.“

Стратег Партизана прокоментарисао је и пласман репрезентације на Светско првенство.

„Потпуно заслужено, осим утакмице са Аустријом у Бечу момци су одиграли феноменалне квалификације и показали да су најбољи у групи. Селектор Муслин има доста заслуга за то, храбром одлуком да игра у формацији 3-4-3 покренуо је екипу и улио јој веру у  квалитете. Ако не буде проблема са повредама и ако међуљудски односи међу играчима остану као што су сада мислим да можемо да остваримо и запажен резултат у Русији. Важно је да је Србија на новом почетку и да долазе бољи фудбалски дани за њу, рачунајући ту и пласман Партизана и Црвене звезде у групну фазу Лиге Европе“, истакао је Мирослав Ђукић.

И. Лазаревић

Данас

Четири одложене утакмице шеснаестине финала фудбалског Купа Србије играју се данас.

БОЉЕВАЦ: Ртањ - Партизан                 (14)

НОВИ БЕОГРАД: Бежанија - Напредак (14)

УЖИЦЕ: Слобода - Борац (Ч)                 (18)

БЕОГРАД: Црвена звезда - Динамо (В) (18)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести