Путин: ЕУ сама покренула сепаратисте у Европи подршком Косову

СОЧИ: Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су државе чланице Европске уније, подршком Косову, саме покренуле раст сепаратистичких тежњи у Европи и да су се сада саме нашле на удару, као у случају Каталоније, преноси ТАСС.
Putin, Tanjug
Фото: Tanjug

Руска агенција наводи да је Путин то поручио у говору на завршној пленарној седници Међуанродног дебатног клуба "Валдај".

Путин о С. Кореји, Блиском Истоку и Уједињеним нацијама

Председник Русије Владимир Путин рекао је данас да Москва осуђује нуклеарне тестове Северне Кореје, али да би криза око Корејског полуострва требало да се реши дијалогом.

"Осуђујемо нуклеарне тестове које спроводи Северна Кореја. Апсолутно је неопходно да се тај проблем реши кроз дијалог, а не сатеривањем Северне Кореје у ћошак и уз претње коришћења силе", рекао је Путин пред члановима и новинарима дебатне групе "Валдај" у Сочију, преноси Ројтерс.

Он је такође рекао да неке земље раде све што је у њиховој могућности да одрже Блиски Исток у хаосу."Уместо да контролишу ситуацију заједно и нанесу истински ударац теоризму, не само да имитирају да се муче са тим, неки од наших колега раде све што је могуће да хаос у региону (Блиском Истоку) постане трајан", рекао је Путин, преноси ТАСС.

Путин је такође рекао да би Уједињене нације требало да остану центар глобалног система, јер за УН не постоји алтернатива."Са наше тачке гледишта, Уједињене нације, које имају универзалан легитимитет, би требало да остану у центру глобанлог система и наш заједнички задатак је да ојачамо њихов ауторитет и ефективност. Тренутно не постоји алтернатива за УН", казао је Путин у Сочију.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести