Нова зграда РТВ ниче у новембру

НОВИ САД: Да су припремни радови за изградњу нове зграде Радио-телевизије Војводине, након 18 година ишчекивања, у пуном јеку, уверили смо се на Мишелуку, на месту некадашње зграде ТВ Нови Сад, која је срушена у НАТО бомбардовању 1999. године.
rtv gradiliste, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

- Уклањање остатака објекта срушеног током бомбардовања су у завршној фази и очекујемо да ће овај део послова бити готов месец дана пре рока, око 31. октобра. Изградња нове зграде почеће 15. новембра, а новац за прву етапу, 800 милиона динара, обезбедила је Управа за капитална улагања. Нова зграда РТВ  биће енергетски ефикасна и врло модерна. Очекујемо да ће цео објекат бити завршен за око три године. Укупна вредност инвестиције за изградњу зграде РТВ је око 2,6 милијарди динара — рекла је директорка Дирекције за управљање непокретностима Маријана Дивљак.

Емитовање програма са нове адресе на Мишелуку најављено је за 2020. годину, до када ће радио и телевизија остати подстанари у зградама за чији најам се, уместо улагања у програм, месечно издваја око 15.000 евра. Иначе, 2019. године Радио Нови Сад, ће као најстарији медиј у РТВ-у, славити 70 година постојања.

Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Макета нове зграде Радио-телевизије Војводине представљена је у холу Студија “М” још 2016. године према идејном решењу Ристе Добријевића и Драгољуба Кујевића. Нова зграда ће имати 17.530 квадратних метара, са пет телевизијских и шест радијских мултифункционалних студија. Осим тога, имаће и све потребне техничко-технолошке пратеће просторе.

Фото: Макета будуће зграде РТВ-а (илустрација)

Реч је о важном пројекту, јер ће, његовом реализацијом, више од 1.000 запослених из радија и телевизије имати можда најбоље услове у југоисточној Европи, када је реч о смештају и техничким капацитетима.

С. Милановић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести