Милош Вучевић: Нови Сад је развијени средњоевропски град

„Година за нама у Новом Саду је прошла мирно, а град је сада развијен средњоевропски град“, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на новогодишњем пријему за новинаре.
vucevic1
Фото: Милош Вучевић, фото: Град Нови Сад

„Циљ нам је да имамо што бољу и отворенију сарадњу с медијима, некад се боље разумемо, некад се ви љутите на нас, некад се ја и моје колеге љутимо на вас, али ви сте део система који контролише рад свих јавних функционера и ви постављате питања у име грађана.“

Говорећи о години на измаку, Вучевић је оценио да је прошла мирно на локалном нивоу, поготово ако се пореди с 2016, када су одржани локални избори и када је Нови Сад победио у трци за две европске престонице културе.

Фото: Уреднице Новосадске хронике “Дневника” Александра Брзак и Зорица Милосављевић с градоначелником Вучевићем, фото: Град Нови Сад

„У политичком смислу, 2017. година је показала стабилност на градском нивоу. Имали смо добро пуњење буyета и нешто слабију реализацију капиталних инвестиција. Волео бих да су неки пројекти брже реализовани, али очекујем да ће у наредној години то све ићи много боље јер имамо преглед свега онога што нас је кочило“, поручио је градоначелник Новог Сада.


Свима добро здравље и лопта у голу

Вучевић је свим грађанима Новог Сада пожелео добро здравље, да буду вредни и да се боре, али и да имају више среће, уз поруку „да не погађамо стативу у последњим минутима, него да лопта уђе у гол”.


По његовим речима, догађај који је обележио годину на измаку у сфери политике је одржавање великог скупа на Универзитету у Новом Саду „Кина плус 16 земаља Централне и Источне Европе”, у оквиру пројекта „Један појас, један пут”. 

Фото: Град Нови Сад

„У 2017. смо имали повећање броја туриста више од 13 одсто у односу на 2016. годину, а 2016. је била најбоља до сад. То је сада и последица опште атмосфере у држави, али и Новог Сада као титулара двеју европских престоница. Добра је чињеница да и даље имамо пад незапослености, да имамо раст броја запослених, а то се види и по пуњењу буџета по основи пореза на зараде“, казао је Вучевић.    

А. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести