Холивуд покреће иницијативу против сексуалног узнемиравања

ЊУЈОРК: Више од 300 холивудских глумица, сценариста и режисера покренуло је иницијативу против сексуалног узнемиравања у филмској индустрији и другим областима рада.
harvi vajnstin, tanjug ap
Фото: Harvi Vajnstin, foto: Tanjug (Photo by Ćarles Sykes/Invision/AP, File)
 
Иницијатива "Време је истекло", која је објављена на целој страници "Њујорк тајмса", док се на њеном сајту у "писму солидарности" наводи да мора да се оконча борба жена да се пробију и да се чују.
 
"Истекло је време за сексуалне нападе, узнемиравање и неједнакост на радном месту. Време је да се нешто предузме поводом тога", 
 
Писмо које је упућено "свакој жени која је морала да се брани од сексуалних насртаја" наводи да се таква узнемиравања често настављају зато што се кривци и запослени никад не суочавају са последицама, преноси ББЦ.
 
Холивудски пројекат описан као "уједињени позив за промене од жена у забавној индустрији за жене свуда" уследио је након низа оптужби познатих глумица за сексуално узнемиравање против продуцентра Харвија Вајнстина.
 
Кампања, коју је подржало на стотине глумица укључујући Натали Портман, Риз Витерспун, Кејт Бланшет, Ева Лонгорија и Ема Стоун, већ је прикупила више од 13 милиона долара који ће бити утрошени за правну подршку женама и мушкарцима жртвама сексуалног узнемиравања на послу.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести