Нападач страдао због нерашчишћених рачуна?

Новосадска полиција сумњичи Алесксандра Р. (38) из Новог Сада да је у својој кући у Улици Ђорђа Зличића 44, у мирном делу града, Салајци, прексиноћ убио из пиштоља суграђанина Предрага К. (27), након што га је овај, по свој прилици, више пута убо ножем. 
Istraga zapečatila kuću u „mirnom” delu grada Foto: S. Šušnjević
Фото: Истрага запечатила кућу у „мирном” делу града Фото: С. Шушњевић

Осумњичени је након лекарске обраде смештен у Клинички центар Војводине и није животно угрожен, а због сумње да је починио кривично дело убиства, следи му притвор након престанка лекарске неге у установи, незванично сазнајемо.По незваничним информацијама, њих двојица су се познавала, тако да није искључена могућност да се злочин догодио због нерашчишћених рачуна.

„Дошао је до моје куће сав у крви и дозивао помоћ“, казао је јуче  за „Дневник” комшија осумњиченог који је желео да остане анониман. „Говорио је неповезано да је пуцао, дрхтећи у некакавом грчу. Казао је при том да је младић који је лежао пред његовом кућом вероватно мртав и да брзо зовем Хитну помоћ. До његове куће удаљене педесетак метара остали су бројни трагови крви. Лупао је на неколико врата и другима, али му они нису отворили. Био је убоден, колико се сећам, у мишицу, предео врата и у леђа. Наслањао се на моју кућу, као да ће се сваки час сручити. Да је убоден у врат јаче, сигурно би настрадао на лицу места, имао је среће у несрећи. Испред његове куће је лежао мртав младић. Како сам потом чуо, погођен је метком малог калибра, који није ни изашао из тела, па је вероватно унутрашње крварење било кобно. Наводно, испаљено је пет хитаца. Свуда је крв на тротоару, прао сам трагове под високим притиском из шмрка.“

По једној верзији комшија, покојни младић, који у овом тренутку слови за нападача, с Лимана је и познат је полицији. Он је, наводно, продао „џип” осумњиченом Александру, али је задржао дупле кључеве и из неког разлога је хтео да узме возило

Како смо сазнали јуче, осумњичени Александар Р. становао је сам и био је добро ситуиран. Рекли су нам у комшилуку да никако не улазимо у његово двориште јер има опасног пса.„Он је фин младић, од добрих и успешних родитеља, изгледа да ништа не ради, али можда изнајмљује некретнине. Недавно су му мајстори сређивали изолацију и кречили кућу. Ко зна чиме се бави, али очигледно не пије и не дрогира се“,  оценио је један човек који станује у истој улици.

По једној верзији комшија, покојни младић, који у овом тренутку слови за нападача, с Лимана је и познат је полицији. Он је, наводно, продао „џип” осумњиченом Александру, али је задржао дупле кључеве и из неког разлога је хтео да узме возило назад па је због тога, како причају, дошло до обрачуна, сазнајемо незванично на лицу места.

Фото: Dnevnik.rs

Сви наши саговорници сумњају да је мотив злочина у нерашчишћеним рачунима. Наводно, он је дошао на лице места комбијем, оставио укључен мотор. У возилу је затечена пушка с пуним оквиром муниције.Званично саопштење полиције о овом убиству очекујемо данас.

Подсећамо, на подручју Полицијске управе Нови Сад прошле године се догодило осам убистава, од чега су три кривична дела убиства и пет тешких убистава.Последње у низу тешких бистава догодило се 24. новембра, када је, у близини хотела „Сајам”, убијен Марко Маркуш (29). У њега је пуцао непознати нападач на паркингу у класичној сачекуши, и упркос напорима лекара, преминуо је у болници.


Лане  и три кривична дела убиства

Као што смо већ поменули, осим пет тешких убистава, лане су се догодила и три кривична дела убиства.Бранко Јовановић (89) из Титела ухапшен је у марту због сумње да је убио бескућника Сафета Ф. (42). Он се терети да је у својој кући у Мошорину, код Титела, након краће расправе, металном шипком нанео тешке повреде, опасне по живот, Сафету Ф., који нема место пребивалишта, већ се води као бескућник. Старца су ухапсили припадници новосадске полиције након што је Сафет преминуо у болници. Почетком маја, у Сремским Карловцима, Душанка Божић (60) ухапшена је због сумње да је убила мајку Наду Јанчић (85). Она је, наводно, после злочина, сама позвала полицију. По незваничним сазнањима, старица је угушена штапом који је, иначе, користила приликом кретања, а трагедији је претходила свађа између мајке и ћерке.Новосадска полиција ухапсила је у септембру Александра Јовановића (21) због сумње да је убио Иљаза Асанова (44). Убиство се догодило у Обровцу, недалеко од Бачке Паланке. Како су тада писали медији, Јовановић је Асанова тукао, а услед задобијених повреда он је и преминуо.


Почетком октобра у ноћном клубу „The End” убијен је Милан Прибаковић Прики (29). На њега је нападач пуцао из пиштоља из непосредне близине, а мотиви убиства још увек нису познати јавности.Пуцњава се догодила око шест сати изјутра Прибаковић је од последица рањавања преминуо на лицу места, а један од метака које је испалио нападач погодио је и једног младића (32), који је одмах превезен у Ургентни центар. Срећом, његове повреде нису биле опасне по живот.

Полиција је убрзо идентификовала убицу, а како је тада саопштено, сумње се на Стефана С. (25), који је одраније познат полицији.Беживотно тело Владимира Шумановца (63) пронађено је у јуну у стану у Улици Васе Стајића у фази распадања. Након завршене обдукције, утврђено је да је несрећни човек убијен тупим предметом. Како се претпоставља, страдао је током покушаја крађе, пошто је стан испретуран.

Драган Рикановић (67) осумњичен је да је ножем усмртио Јасмину Давидовић (54) у пекари у Бачкој Паланци. Он се сумњичи да је нанео смртоносне ране ножем, две у стомак и једну у врат, несрећној жени која је, и поред борбе лекара за њен живот, подлегла повредама.

Убиство Иванке Чоти (69) у Бечеју, у фебруару прошле године, за које је осумњичен супруг Гашпар (72), квалификовано је, такође, као тешко убиство. Наиме, Иванка је, највероватније, убијена с неколико удараца чекићем у главу.

М. Вујачић

Д. Николић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести