Сомборска индустријска зона добила још једног инвеститора

СОМБОР: Обележавање Дана града, као спомен на 1749. годину када је добио статус слободног краљевског града, Сомбор је, поред културних манифестација, обележио на најбољи могући начин, свечаним отварањем још једног инвестиционог подухвата, који ће имати утицај на привреду овог краја.
д
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, у индустријској зони овог града новосадска компанија „РТИ“ д.о.о. која је и до сада пословала на сомборском подручју отворила је свој новоизграђени продајни центар.

Ова компанија је пољопривредницима широм земље својевремено постала позната као заступник чувене амерчике компаније „Yон Дир”, актуелни је дистрибутер ништа мање познатих произвођача пољопривредних машина „Штајер“, „Крамер“, „Потинyер“ и других, а дистрибутер је и  моторних уља и мазива брендова„Пакело“ и „Мотоил“ за Србију.

Отварању представништва у Сомбору присуствовала је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, која је поводом отварања продајног центра „РТИ“ д.о.о. изјавила да је реч о инвестицији која је важна за град.


Друштвено одговорно пословање

Новосадско предузеће које је у индустријској зони отворило свој продајни простор и у претходном периоду, захваљујући представништву којем је на челу Јово Кеча, својевремени већник задужен за област пољопривреде, узимало је учешћа у овдашњим акцијама друштевне одговорности пословних субјеката. Управо такав ангажман је резултирао и тиме да је свега неколико сати по свечаном отварању новог објекта, новосадском „РТИ“ уручена и захвалница поводом Дана града.


- Сомбор, првенствено као пољопривредни крај, имао је и потребу да омогући становништву да пољопривредну механизацију набави у свом граду. Надам се да ће то пољопривредни произвођачи препознати и да ће долазити овамо, не само ради куповине, већ и ради едукације и ради информација о иновацијама које постоје. Надам се и да ћемо сви заједно имати бољи резултат, да ћемо користити средства ИПАРД  фондова и државна средства и да ће пољопривреда у овом крају заиста бити на завидном нивоу - казала је градоначелница и позвала све који желе да инвестирају у Сомбору који се однедавно налази и на престижној листи „Фајненшл тајмса“ као средина повољна за улагање, да то и учине.

- Простора за нове инвестиције  има, имамо и  добре понуде и надам се да ће ово бити само прва инвестиција у 2018. години -  истакла је Душанка Голубовић.

Фото: Dnevnik.rs

Сузана Миковић, директорка новосадског предузећа „РТИ“ се захвалила на сарадњи локалној самоуправи при отварању  представништва и истакла да је продајни центар уједно и место где се може затражити стручна помоћ, док је њен колега Горан Мицковић, директор продаје овог предузећа рекао да „РТИ“, осим сомборског има још пет продајних центара у Србији.

- У понуди имамо тракторе за мала газдинства која обрађују до 10 хектара пољоземљишта, али и машине потребне за власнике великих имања која обрађују више хиљада хектара -нагласио је Мицковић и позвао пољопривредне произвођаче да без икакве задршке дођу у сомборски центар јер се код њих информације и савети стручних лица не наплаћују.

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести