ЕДЕРЛЕЗИ РАЈЗИНГ Игра у свемиру са порно дивом (видео)

БЕОГРАД: Словеначки глумац Себастијан Каваца, који игра главну улогу у дебитантском филму "Едерлези рајзинг", премијерно приказаном на Фесту, изјавио је да га је тој улози привукла фабула - прича о љубави космонаута и андроида, коју је одиграла порно дива Стоја.
Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

То је прича о љубави између космонаута и андроида на мисији за Алфа Кентаури. Цела радња се догађа у свемиру, у будућности - око 150 година од сад, али су заправо сва питања којима се прича бави архетипска, тако да нису толико везана за одређено време или простор, рекао је Каваца у ФЕСТ интервјуу.

Према његовим речима, привукао га је и жанр, својеврсни ретро-футуристички научно-фантастични, и то са само двоје глумаца.

Каваца истиче да је било изузетно лепо глумити само са једном колегиницом, и то порно глумицом Стојом, али додаје да је било напорно, пошто је читав процес био интензиван.

На питање да ли су сцене секса биле стварне, Каваца је кроз смех поручио да свако то сам закључи.

О томе како је било радити са Стојом, Каваца каже да је она "супер човек, јако паметна и фрагилна".

Брзо је схватала индикације, брзо је учила, нема страх од камере, артикулисана је и сјајно се изборила са редукцијом средстава. Мислим да је направила генијалну улогу. Све те сцене секса су снимљене врло естетски и поетично. Мислим да не бих ни пристао на све да је било другачије, јер не волим када се филм решава секс сценама, нагласио је Каваца.

У филму је подвучено да је главни лик Милутин Југословен и Едиповац, тако да као сапутника у свемирској мисији добија женског андроида који подсећа на његову мајку.

Али, наводи Каваца, Милутин се у тог андроида заљубљује и, што је још интригантније, жели да је ослободи.

„Свако ће то да схвати на свој начин, али он заправо жели да види шта ће се догодити када андроид почне истински да реализује вештачку интелигенцију. Међутим, он затим пада у депресију, у суштини изазвану тиме што она одбија сексуалне односе с њим, а потом се обоје одлучују на жртву, испричао је глумац.

Говорећи о свом раду у иностранству и региону, Каваца је рекао да оно што је странцима 'хигијенски минимум', нама се чини као научна фантастика.

Како је указао, "инди муви" (независни филм) се не снима са мање од два-три евра, а остало зову 'но буџет'.

„Американцима један "инди" филм вреди као годишњи буџет филмског центра у Словенији. На сету увек имаш своју приколицу, припадају ти тантијеме у односу на величину улоге, и остало. Као што рекох: научна фантастика, изјавио је Каваца.

Он је младим глумцима поручио да што пре морају да стекну што више искуства, на било који начин.

„Они који хоће да се баве глумом морају да буду спремни да буду одбијени, јер те у том послу највише пута одбију. Ако ти случајно успе, онда је друга прича. Али у нашем послу се каже да си добар колико ти је добра последња улога, тако да учењу никада нема краја, закључио је Каваца.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести