Велика очекивања од Пословног савета Зрењанина

ЗРЕЊАНИН: На иницијативу градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића јуче је у просторијама Градског већа одржан састанак чланова Пословног савета града Зрењанина.
1
Фото: Dnevnik.rs

- Конституисан је Пословни савет града, а велико је задовољство али и обавеза бити члан овог тела, у чијем саставу су искусни привредници из различитих сфера пословања. Наш циљ је да сачинимо план рада и да сви део свог богатог пословног искуства подаримо свом граду, да дајемо мишљења, сугестије, да учествујемо у планирању развоја града. То је велика одговорност, а ми ћемо покушати да одговоримо обавезама. Ово није формални чин већ план за конкретно деловање – каже Живанко Радованчев, који је изабран за председника савета.

Радованчев је најавио и ревизију трогодишње стратегије развоја града Зрењанина, како би се она ускладила са динамичним променама.

У саставу савета су представници Зрењанинског пословног круга, Уније послодаваца Србије – послодавци Зрењанина, Регионалне привредне коморе, али и фирми као што су „Фулгар”, НИС, „Дрекслмајер”, „ББ компани”, „Дијамант”, „Млекопродукт”…

- Оно што можемо очекивати у наредном периоду је да ће привреда бити више комуницирана. Верујемо да ћемо спречити доношење неких лоших одлука које би могле угрозити пословни амбијент, али и да ћемо имати могућност да дајемо добре предлоге. У наредном периоду дефинисаћемо циљеве, пословник о раду и одредити приоритете у даљем деловању – рекао је члан савета Драгољуб Бјелоглав, уз напомену да је он оптимиста у погледу ефеката рад овог тела.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести