Одбојкаши Војводине одбранили титулу шампиона Србије: Новосадска 15. звездица

Одбојкаши Војводине НС семе одбранили су титулу шампиона Србије! Новосађани су у финалу плеј-офа савладали Нови Пазар, ривала за респект, после четири утакмице. Коначно су црвено-бели срушили мит пораза у хали „Пендик“, али после још једног трилер одмеравања снага у којима је одлучивала једна лопта, тренутак надахнутости и расположења појединца (3:1).
slavlje vose
Фото: Dnevnik.rs

Свака лопта имала је своје име, свака судијска одлука тежину стена, а у амбијенту који се ретко виђа на нашим одбојкашким теренима, Војводина је дошла до 15. звања најбољег у земљи. Још једном је тренер Војводине Неџад Османкач извукао кеца из рукава када је требало, увео је Кујунџића уместо Сухињина и меч завршио са три примача, а то се испоставило као добитна комбинација.

Поново су Новосађани нервозно ушли у меч па су их нестабилан пријем и срећни ас ривала коштали уводног заостатка (1:5). Контролисао је резултат домаћин, али су црвено-бели били стрпљиви и чекали своју шансу. Грешке Пазараца погурале су актуелног шампиона на два до три поена заостатка до средине сета и обавезног одмора (12:9). Покушавала је Војводина да више ризикује с почетног ударца, али није успевала да дође до нивоа сервиса из прва два сусрета и домаћину су требала три добра потеза, после сервиса Хамзагића, да се одвоје на великих седам поена вишка (21:13) и да брзо закључе вођство у четвртом мечу финала.

Фото: OSS

Опустили су Новосађани руку и одмах су им ас Вемића и грешка Хамзагића донели предност. Надовезао се добрим сервисима Мехић, а после још једне грешке Хамзагића, Воша је повела са осетих 8:3. После грешке, Сухињина је на месту коректора заменио Кујунџић, али је Нови Пазар наставио са офанзивом и мало по мало, крцкајући заостатак, изједначио (13:13). Сервирали су боље црвено-бели, али није било блока, док је домаћин био бољи у том сегменту и тако дошао до егала. Играло се дуго поен за поен, али једна акција, у којој су Новосађани направили чак три пасивна блока, коначно је заправо покренула црвено-беле. Блок Симића на Хамзагићу донео је Војводини великих 23:21, али само на кратко јер је контру искористио домаћин за ново изједначење (23:23). Имали су гости две контре на првој сет лопти, али им је требало још много умећа да искористе девету сет лопту и изједначе, преко Стевановића, али је у завршници Кујунџић имао својих пет минута.

Оба тима почела су веома нервозно трећи период игре, а низале су се сервис грешке са обе стране, а онда су Пазарци пали у игри и грешили, често у слабој организацији, али и у нападу па је Воша на технички тајм-аут отишла с вишком од три поена (12:9). Разиграо се актуелни шампион из Новог Сада, распуцао се тандем Мехић – Кујунџић и одржавао четири поена вишка. Претходили су активни блок и добра игра у пољу, а ас Вука Тодоровића донео је великих 17:12 црвено-белима и коначно сломио отпор Новопазараца у трећем сету који је потом експресно завршен и Војводина је дошла на свега сет од одбране титуле. Треба рећи да је домаћин у трећем сету направио чак 15 грешака!

Фото: Zoran Gajić i Čedomir Stanković, foto: OSS

Распламсала се игра са обе стране у четвртом сету и сам почетак наговештавао је неизвесну завршницу. Са стране домаћина Хамзагић и Вукашиновић, а са друге Мехић, Кујунџић и Вемић надметали су се ко ће кога да надмудри и надвиси, а увукла се велика нервоза у редове Новопазараца. Ипак, нико није хтео да попусти, али су поново домаћи грешили (Вукашиновић и Хамзагић), а после сервиса Кујунџића и луцидног потеза Мехића, Воша повела 15:12. Узвратио је домаћин, серијом 3:0, после неколико лепих акција, вратио је изједначење и нову неизвесност (15:15). Пазарци су поново кубурили са сервисом, нападали су без уепаха, а Новосађани су вребали шансу да заврше посао мирноћом. Тек понекад је севнуо помало успавани црвено-бели блок, Стевановић „ухватио“ Поломца, а контру је затим искористио Кујунџић за 23:21. Давид Мехић је сигурним нападом донео две меч лопте, али је севнула серија 3:0 домаћина за ерупцију у хали „Пендик“ и сет лопту. Није се дала Војводина, преко Вемића је дошла до нове меч лопте и „квалитета“, а осму је искористио Давид Мехић за 15. титулу шампиона у клупској историји.

М. Ристић

Фото: OSS

Нови ПазарВојводина НС семе 1:3 (25:17, 32:34, 18:25, 30:32)

НОВИ ПАЗАР: Хала „Пендик“, гледалаца: 1.200, судије: Градински и Рогић (обојица из Београда).

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 9, Сретеновић, Поломац 7, Затрић 1, Даца 3, Бекрић, Зуковић (л), Божовић, Радосављевић 13, Симић, Вилимановић 3, Хамзагић 18.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, Вучићевић, Станковић, Стевановић 5, Вемић 6, Кујунџић 9, Пековић (л), Мехић 13, Шормаз, Тодоровић 2, Перић, Сухињин 3.

Османкач: Свака част свима

Неџад Османкач, тренер Војводине, честитао је својим играчима, али и противнику на сјајној игри.

"Можда сам мало збунио противника тиме што сам као коректора форсирао Кујунџића. Ризик се исплатио. Свака част свима", рекао је Османкач.

Тренер Новог Пазара Хамза Затрић истакао је да остаје жал што ова серија није отишла у пету утакмицу у мајсторицу.

"Можда смо мало подлегли притиску. Али свакако честитиам мојим момцима на сјајној сезони. Честитам им на упорности и борбености. Наравно, честитам и Војводини на освојеној титули", рекао је Затрић.

Титулу честитао градоначелник Вучевић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је играчима и управи Одбојкашког клуба „Војводина“ која је вечерас однела победу у Новом Пазару и одбранила титулу првака Србије.

„Честитам екипи „Војводине НС семе“ која нас је поново учинила поноснима и што су још једном унели радост у срца навијача својом победом у Новом Пазару. „Војводини“ је ово 15. титула националног шампиона и само нека наставе да пуне витрине клуба пехарима и медаљама, јер сјај њихових одличја шаље јасну поруку најмлађима да крену путем спорта и да потраже мотивацију инспирисани успесима врсних спортиста, као што су то одбојкаши „Воше“. Снажно и храбро су кренули у овај изазов и савладали га као победници. Хвала за нову шампионску титулу коју доносите у Нови Сад“, рекао је градоначелник Милош Вучевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести