Ловцу пресело држање дивљих гуски-казна 80.000 динара 

НОВИ САД: Друштво за заштиту и проучавање птица Србије (ДЗППС) саопштило је данас да је Основно јавно тужилаштво из Сомбора наложило председнику Ловачког друштва из Свилојева, Алфреду Хорвату, да уплати 80.000 динара у хуманитарне сврхе због кривичног дела убијање и злостављање животиња. 
s
Фото: Ilustracija, pixabay.com

Хорват се терети да је у свом домаћинству незаконито држао у заточеништву три јединке строго заштићених дивљих гусака (Ансер ансер).

Јавно тужилаштво је у овом случају применило институт одлагања кривичног гоњења за кривично дело за које је запрећена новчана казна или казна затвора у трајању од шест месеци до три године.

Поступајући по пријави ДЗППС, покрајински инспектор за заштиту животне средине, орнитолог Покрајинског завода за заштиту природе и полицијски службеници 13. марта, поред три живе јединке дивље гуске у кући осумњиченог пронашли су и 11 препарираних, строго заштићених и заштићених животиња - дивља мачка, видра, две јединке ласице...

Живе јединке дивљих гусака имале су поткресано перје на десном крилу ради онемогућивања летења, па су предате Прихватилишту за дивље животиње Зоолошког врта "Палић" на опоравак, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести