Финале Купа ФС Војводине: Бачвани и Сремци за фудбалски празник

У финалу Купа ФС Војводине данас ће се на  новосадској Сланој бари, са почетком у 17 часова, за пехар борити српсколигаш Младост  из Бачког Јарка и Подриње из Мачванске Митровице, лидер Сремске лиге.
Slavoljub Dabizljevic/M. Menicanin
Фото: М. Менићанин/ Славољуб Дабижљевић (Младост)

Генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић нагласио је да су предузете неопходне мере да финални окршај  буде организован на највишем безбедносном нивоу, уз апел навијачима да на стадион Пролетера не покушавају да унесу пиротехничка средства.

- Безбедносне мере ће да буду на највишем нивоу, јер је финале проглашено утакмицом високог ризика. Интересовање је огромно, очекујем добар одзив навијача и прави фудбалски празник, имајући у виду да је улог огроман, а да нема поправног испита. Надам се да ће све да протекне у најбољем реду, пошто Закон о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама прописује оштре казне чак и за покушај уношења у спортски објекат пиротехнике и других средстава, којима може да се омета ток спортске приредбе – рекао је Миодраг Цвијић. 

Из Бачког Јарка се очекује караван возила и снажна подршка више од хиљаду навијача. Плаво-бели желе да репризирају успех од пре две године, када су после Купа ФСГ Нови Сад освојили Куп ФСВ, бољим извођењем пенала у дуелу са Борцем из Сакула. Специјални гост Јарачана биће делегација братског клуба ФСА Приједор, члан Треће лиге Републике Српске.

- За браћу са друге стране Дрине обезбедили смо комплет спортске опреме и лопте, уручићемо их пре почетка финала. Верујем да ћемо се на крају заједно радовати, јер имамо капацитет да освојимо пехар. Цео Бачки Јарак је на ногама, жеља свих је да на јесен, у оквиру Купа ФСС, угостимо Црвену звезду или Партизан. То је довољан мотив играчима да оставе срце на терену – поручио је председник Младости Тривун Јосиповић.

Без обзира на разлику у рангу такмичења, Јарачани добро знају да у оваквим утакмицама то не игра пресудну улогу.

- Дошли смо близу циља, даћемо све од себе да у витрине донесемо још један пехар. Очекујем представу достојну финала. Подриње има пар играча са суперлигашким искуством и морамо да будемо опрезни. Покушаћемо да без пенал-рулета решимо питање победника, али је за такав епилог неопходно да сви пруже максимум – рекао је тренер Јарачана Немања Кртолица.

Цео Бачки Јарак је на ногама, жеља свих је да на јесен, у оквиру Купа ФСС, угостимо Црвену звезду или Партизан. То је довољан мотив играчима да оставе срце на терену (председник Младости Тривун Јосиповић)

До финала фудбалери Подриња стигли су елиминисавши три српсколигаша: Раднички (СМ), Дунав и Оyаке. Жељко Милошевић, некадашњи играч Срема, Обилића, Будућности из Банатског Двора, Баната, крагујевачког Радничког и Лакташа исписује лепе странице у улози тренера.

- Иза нас је сјајна сезона. Извадили смо визу за Војвођанску лигу југ‘, док смо пласманом у финале Купа ФСВ направили огроман успех. Играчи су ме учинили поносним, а одлучни су у намери да покушају да победе још једног српсколигаша. Желимо да се представимо у што бољем светлу и уверен сам да нећемо играти подређену улогу – оптимиста је Милошевић.

Најзвучније име у екипи је Мирко Теодоровић (39), некадашња узданица Обилића, Земуна, Рада и Металца, са интернационалним искуством у Кини, чији је наступ због повреде под знаком питања. По искуству, поред Мише Петковића, голгетера доказаног у Радничком (НП), Биг булу и Доњем Срему, издваја се капитен Никола Радовановић.

- Пред пуним трибинама имамо додатни мотив да покажемо да нисмо случајно стигли до финала. Младост је српсколигаш и благи фаворит, али то у оваквим мечевима не мора ништа да значи. Не бих имао ништа против ни да пеналима остваримо историјски успех – истакао је капитен Подриња Никола Радовановић.

М. Менићанин

М. Рокнић

Ивица Николић: Нека у фер борби тријумфује бољи

Председник ФК Подриње Ивица Николић је веома задовољан резултатима екипе у овој сезони, али се нада још једном успеху.

- Ово је најуспешнија сезона Подриња у 96 година постојања клуба.Круна успеха ове генерације је учешће у финалу Купа Војводине. Поносни смо што ћемо се у Новом Саду борити за пехар.Нека победи бољи у фер и спортској борби, нека тријумфује фудбал. Нама нико не може да замери што сањамо и верујемо да можемо да будемо успешнији и од одличне екипе Младости и да тиме испишемо најлепшу страницу клупске историје  - истакао је Николић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести