Ћурчић: Све зависи од Србије на СП, само да буду ратници

БЕОГРАД: Бивши српски фудбалер Саша Ћурчих изјавио је да су Швајцарска и Костарика ривали "по мери" на Мундијалу у Русији и да све зависи од изабраника Младена Крстајића.
curcic, tanjug
Фото: Саша Ћурчић, фото: Танјуг

"Швајцарска и Костарика спадају у средњу класу, тако да све зависи од наше инспирације. Мислим да су ови клинци довољно безобразни, да су мангупи… Видим да Тадић у Премијер лиги "лупа" лажњаке Енглезима и шаље их "по бурек". Толико хладнокрван да имам утисак да Меси или Роналдо стану испред њега, да би опет узео да шмекерски подбоде лопту. Нека подбада и у Русији и он и Матић и остали… Само да изграде јак тимски дух јер ако имаш позитивну свлационицу, имаш и резултате", рекао је Ћурчић на "Купу пријатељства".

Као прави пример заједништва означио је селекцију Португалије и њен пут до титуле првака Европе.

"Видели сте Португал како је освојио прошло Европско првенство, па на истом том такмичењу Велс је дошао до полуфинала. Еј, Велс, имају једног играча, само Бејла. И Исланд је исто далеко догурао тада, јер су били ратници. И управо то заједништво, тај тимски дух је красио све те три екипе. Зато верујем да ако наши буду гинули једни за друге, ако буду као браћа, да могу далеко да догурају. Они имају таленат, само морају да остану заједно, до краја".

Како је нагласио, очекивао је да ће српски фудбалери да заврше као први у квалификационој групи испред Републике Ирске, Велса и Аустрије.

"Да сам ја био селектор репрезентације Србије, Ирце и Велшане би добио са 5:0. Све је то очекивано и знао сам да ћемо да одемо у Русију, зато што Русију и Србију везује та братска веза. Не морамо више нигде да идемо, само у Русију кад смо се пласирали. И зато свака част момцима на томе", у свом стилу изјавио је Ћурчић.

Додао је и да не прати српски клупски фудбал већ седам година, па ни свој Партизан, откривши да не зна ни ко игра у њему.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести