ОПЕНС 2019: Студентима стони фудбал донео телевизоре за домове

Такмичење у стоном фудбалу, које је организовао ОПЕНС у својим просторијама у Улици Лазе Телечког 2, окупило је неколицину заљубљеника у тај вид забаве с намером да освоје вредне награде – три телевизора, која ће красити заједничке просторије домова најбољих екипа и омогућити им да прате текуће Светско првенство у фудбалу.
1
Фото: радивој хаџић

Координаторка пројекта „ОПЕНС 2019” за сарадњу с институцијама Наташа Игић каже да се идеја за ту акцију појавила у априлу, када су потписали протокол о сарадњи с више од 20 студентских организација у Новом Саду, али и с представницима институција које сарађују с академцима, међу којима су се нашли Универзитет, Студентски културни центар, Завод за здравствену заштиту студената и други. Након тога је уследио неформални разговор, у којем су од студената сазнали шта им је неопходно и које би активности желели да организују.

– С обзиром на лепу сарадњу са Студентским центром и директором Зораном Мартиновићем, дошли смо на идеју да им поклонимо три телевизора, а свакако желимо да у наредним годинама опремимо све студентске домове – објаснила је Наташа Игић. – Догађај смо уприличили у нашој канцеларији да би млади стекли навику да долазе овамо по информацију и помоћ јер ми и јесмо овде за њих.

Филип Младеновић из Студентског дома „Цар Лазар” страствени је поклоник и већ неко време игра стони фудбал.

– Награда је и те како стимулативна, а остаће и за неке друге прилике, кад се заврши Светско првенство – казао је Филип. – Штета што нисмо позвали и неку девојку јер се често већ на почетку покаже да су бољи такмичари од момака због боље координације покрета.

Студент медицине Душан Продановић из „Сајмишта” казао је да му је остало још годину и по боравка у дому, те је због тога одлучио да се бори за награду.

– Мало смо оклевали с пријавом јер смо мислили да је превише добро да би било истинито – рекао је Душан. – Дошли смо пре свега да се забавимо, и ја још увек не верујем да се добија ТВ.

Победничким екипама, а то су „Цар Лазар и царица Милица”, „Росонери” и „Сајмиште 137126”, одмах након такмичења испоручене су награде на адресе домова „Влаховић”, „Сајмиште” и „Цар Лазар”.

С. Милачић 

Фото: Р. Хаџић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести