Скупштина Стрељачког савеза Србије: Година напретка

БЕОГРАД: Сумирајући учињено у протеклих 12 месеци на редовној седници Скупштине председник ССС Ненад Путник је истакао да је иза Савеза тешка година, у којој је урађено много тога како на такмичарском тако и на организационом плану.
skupstinasss2
Фото: ССС

Српски стрелци су одржали континуитет успеха, на великим такмичењима у 2017. освојено је 20 медаља, оборена су два светска рекорда (Зорана Аруновић ваздушни пиштољ и Милутин Стефановић ваздушна пушка).

Кад је о учинку на организационом плану реч, у извештају је наглашено да је Савез наставио активности решавања статуса стрелишта Царева ћуприја и изградње Националног тренажног центра.

Постигнут је и врло значајан наредак у договорима са Министарством омладине и спорта око изградње малокалибарског стрелишта у Кошутњаку... Активност Савеза је усмерена и ка изградњи стрелишта у Краљеву, реконструкцију малокалибарског стрелишта у Ваљеву, Краљевског стрелишта на Опленцу и стрелишта у Трстенику и Суботици за војничко оружје.

Први пут после неколико година Савез је, истакао је Путник, годину завршио са позитивним финансијским билансом (око 1,5 милиона динара).

„Извештају о раду у прошлој години можемо да додамо бројне активности у у 2018. Однедавно, ССС има и генералног спонзора , „Телеком Србије“. На досадашњим међународним такмичењима у овој години стрелци су имали много успеха. Такође,  успели смо да поправимо имиџ Савеза и сарадњу са Министарством омладине и спорта, који на нас гледа као одличне сараднике. Настављамо квалитетну сарадњу и са Олимпијским комитетом Србије и Спортским савезом Србије“, нагласио је Путник.

Напоменуто је да је стрељаштво је задржало прву категорију олимпијског спорта, са 15 носилаца стипендија, 41 категорисаним спортистом и 28 судија са А и Б лиценцом Светске стрељачке федерације.

Главни такмичарски циљеви у 2018 везани су за Светско првенство, које ће у септембру бити одржано у Чангвону, када ће се делити и прве квоте за ОИ у Токију.

Један од организационих задатака је већ испуњен обезбеђивањем генералног спонзора. Савез ће се посебно позабавити стратегијом омасовљења млађих категорија, а у склопу тога је и већ покренута акција увођења дисциплине тростав ваздушном пушком за кадете и млађе јуниоре. Наставиће се спровођење Кампова перспективних стрелаца.

Обављени су и избори за једног члана Управног одбора из Изборне јединице Источни такмичарски регион, јер на претходној Изборној скупштини нико од кандидата није добио довољан број гласова. За новог члана УО једногласно је изабран Драган Милосављевић, кандидат крагујевачког „Чика Мате“.

Седници Скупштине ССС је присуствовало 50 од 75 делегата са правом гласа.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести